Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ дадоха резултат в първия работен

...
Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ дадоха резултат в първия работен
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: бял пушек от парламента

Преговорите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ дадоха резултат в първия работен ден на Светлата седмица: Росен Желязков ще бъде определен за началник на Народното събрание, а човек на втората политическа мощ става ръководител на правната комисия.

Те ще са на ротационен принцип. Ако се избираше папа, а постройката на Народното събрание бе Ватикана, това би означавало бял дим, въпреки да сме надалеч от договаряния за държавно управление, както обявиха и двете страни. Но все е нещо, а сполучливите диалози допускат и обща законодателна самодейност.

В същото време Българска социалистическа партия съобщи, че " пази националния интерес ", искайки възбрана на вноса на пшеница от Украйна. 

Тази позиция пристигна в звук със закана на българските зърнопроизводители да стачкуват в Брюксел, в случай че ЕС не вземе ограничения по отношение на потока пшеница и слънчоглед от Украйна.

И нещо хубаво въпреки всичко - романът " Времеубежище " на Георги Господинов е измежду шестте заглавия, от които ще бъде избран тазгодишният победител за интернационалната награда  " Букър ".

Следователи предизвестиха с писма Съединени американски щати и Европейски Съюз, че офанзивите против основния прокурор Иван Гешев персонално заплашват и техните ползи.

А президентите на Русия и Украйна се оказаха във вторник при войските си на фронта в един и същи ден, предадоха медиите в страните им.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР