Преговорите, които България води за присъединяване към валутния механизъм ERM

...
Преговорите, които България води за присъединяване към валутния механизъм ERM
Коментари Харесай

България водела тихи, спокойни и без срокове преговори за ERM II

Преговорите, които България води за присъединение към валутния механизъм ERM II са тихи и спокойни и нямат периоди. Това заяви през публицисти министър председателят Бойко Борисов, представен от " Фокус ".

" Подготвили сме всичко, водим работните срещи, тъй че ще подадем тогава, когато има ясни условия. Нямаме период, желаеме да се подготвим добре, с цел да може да го създадем по този начин, както би трябвало ", сподели министър председателят.

Управляващите и преди не са посочвали период, в който България ще кандидатства за участие, само че неофициално се подклаждаха упования това да стане по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, което завършва на 30 юни. Преди дни финансовият министър заяви, че България има желание да кандидатства в границите на една година за участие освен в така наречен чакалня за еврото, само че и в банковия съюз на еврозоната - нещо, от което до неотдавна се въздържаше.

" Непрекъснато трансформират изискванията, както за Шенген, за чакалнята за еврозоната, все нови и нови критерии. Имам терзание, че когато се трансформират изискванията, внасяш едни документи, каквито са до момента, те ти желаят други. Или споделят: " Предварително ще влезеш в банковия съюз, пък по-късно в чакалнята ", разяснява Борисов.

" Банкерите обичат да се водят тихи договаряния и се надявам да имаме решение ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР