Преговорите и протестите на земеделците продължават. Нови разговори ще се

...
Преговорите и протестите на земеделците продължават. Нови разговори ще се
Коментари Харесай

Преговорите и протестите на земеделците продължават

Преговорите и митингите на земеделците не престават. Нови диалози ще се проведат в петък.Част от организациите се разделиха и организираха 2 срещи в Министерския съвет.

„ Министър-председателят сподели – 2 дни ни трябват за диалози. Докато не се разберем, митингите не престават ”, съобщи ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

Влязохме, видяхме, че на срещата има организации, които нито стачкуват все още, нито имат нещо общо с нашите претенции, които са чисто законодателни и финансови ”, съобщи по-рано Проданов.

Още през вчерашния ден министър-председателят показа нов меморандум, който включва промени в 7 закона, тъй че да се подкрепи браншът да се оправи с проблемите, както и разнообразни промени, с цел да проработят стопанствата. До момента обаче няма явен отговор на въпроса „ за “ или „ срещу “ е браншът за тези хрумвания, тъй като те се разделиха в позициите си.

„ Проведохме диалози с премиера, за жалост, сякаш от Българска земеделска камара и Национална асоциация на зърнопроизводителите споделиха, че не желаят да беседваме дружно ”, съобщи Преслав Борисов от Български фермерски съюз.

Той сподели, че ще дадат в писмен тип своето мнение на министър Кирил Вътев.

„ Тези хора имат чисто политически претенции и по тази причина ние поискахме да се разграничим. Казахме на министър-председателя, че ще изчакаме да си завърши срещата с тези хора, които очевидно имат политически претенции, сега имат и заместник-министър в министерството. Нямам мандат да седна с тях на една маса, по тази причина решението беше да излезем ”.

Преговорите и митингите на земеделците не престават

Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация добави, че нямат информация в елементи за това какво е включено в меморандума, предлаган от държавното управление.

Преди да отидат на среща с премиера земеделците още веднъж блокираха основни пътни артерии в цялата страна. Край великотърновското село Шереметя земеделците възпламениха вълна и плява, а яйца и литри мляко бяха изхвърлени на пътя.

Източник: NOVA

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР