Преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Антикорупция, домашно насилие и бюджет.

...
Преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Антикорупция, домашно насилие и бюджет.
Коментари Харесай

Преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Антикорупция, домашно насилие и бюджет

Преговори сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Антикорупция, домашно принуждение и бюджет. На чело на екипите са дами – Десислава Атанасова и Рая Назарян сядат против Лена Бориславова, Надежда Йорданова. Екипи, отпред най-вече с жените в политиката, е част от тактиката на двете огромни партии за договаряния посред им.
Работните групи към този момент са структурирани. Кой влиза в тях?
Десислава Атанасова и Лена Бориславова ще дават отговор за изработването на общите законодателни текстове. В сферата на правосъдната промяна във фокуса попадат КПКОНПИ, механизмът за надзор на основния прокурор и домашното принуждение.

В работните групи на ГЕРБ-СДС влизат Росен Желязков, Десислава Атанасова и Рая Назарян. А от страна на ПП-ДБ пък ще преговарят Лена Бориславова, Надежда Йорданова и Николай Денков.

В сферата на бюджета партиите също ще заложат на партийни престижи. Тук екипите ще се управляват от Теменужка Петкова и Асен Василев.

Намерението на партиите е в понеделник предложенията да са подготвени, а във вторник да има среща на преговорните екипи всъщност.

Още при започване на преговорния развой първите и вторите се схванаха за едно – информационна дисциплинираност. Затова през днешния ден и ГЕРБ-СД, и ПП-ДБ официално резервираха безмълвие.

Във Facebook обаче Бойко Борисов обобщи извършените преговори така: „ Денят в едно изречение – силата на търпението е в способността да изчакаш. Но тестването е в това по какъв начин се държиш, до момента в който чакаш “.

Също в обществената мрежа Елисавета Белобрадова от „ Демократична България “ декларира, че това е „ опасен проект “. „ Не, няма коалиция с ГЕРБ, само че би трябвало и работа да се свърши, да се опитаме да възстановим парламентарната република “, написа още тя.

Темата разясниха и от най-малките в Народното събрание – „ ИТН “, които са склонни на разговор. „ В момента, в който стартират съществени диалози за съставяне на държавно управление, ние – без значение дали това ще се случи с първия или с втория мандат, сме длъжни да влезем в тях и да изслушаме всеки както и да кажем нашето мнение “, сподели Ивайло Вълчев.

Според Има Такъв Народ първата партия има право да посочи председателя на Народното събрание и по тази причина те ще продължат да гласоподават по този метод и в пленарната зала.

Коментар с музикален привкус пристигна и от водача на „ Възраждане “, които не отстъпват от своя претендент за началник на Народното събрание. А от ДПС и БСП запазиха безмълвие по преговорния развой.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР