Преговарящите от страните членки на ЕС постигнаха споразумение в ранните

...
Преговарящите от страните членки на ЕС постигнаха споразумение в ранните
Коментари Харесай

ЕС прие реформа относно ревизиране на въглеродния пазар

Преговарящите от страните членки на Европейски Съюз реализираха съглашение в ранните часове на деня по отношение на инспектиране на въглеродния пазар на блока - главното политическо средство на Европейски Съюз за битка с световното стопляне, оповестиха Чешкото ротационно председателство на Европейски Съюз и Европейският съвет, съобщи Ройтерс.

" Споразумението ни разрешава да осъществим климатичните цели в главните стопански браншове, до момента в който създадем по този начин, че да се уверим, че най-уязвимите жители и микропредприятия са дейно подпомагани в климатичния преход ", съобщи чешкият министър на околната среда Мариан Юречка.

Залогът тук беше способността на Европейски Съюз да способства за световните старания за битка с климатичните промени и да постигне  задачата си за понижаване на чистите излъчвания на парникови газове с 55 % до 2030 година по отношение на равнищата от 1990 година

Изпълняването на тази цел изисква въглеродният пазар на Европейски Съюз да бъде реформиран, за се понижават излъчванията по-бързо, което ще стане посредством условие към 10 000 електроцентрали и предприятия да купуват разрешителни за излъчвания за въглероден диоксид, с които те замърсяват въздуха.

Преговарящите имаха различия по отношение на това какъв брой бързо да се постави завършек на безплатните разрешителни за излъчвания за въглероден диоксид , които Европейски Съюз дава на промишлените браншове, с цел да ги отбрани от непозната конкуренция. Тези разрешителни ще приключат последователно, до момента в който последователно Европейски Съюз вкарва въглероден граничен налог целящ да предотврати заплахата вътрешните компании да бъдат подкопани от конкуренцията на задгранични компании.

Предстои постигнатата сделка да бъде публично утвърдена от Европейския парламент и Европейския съвет. Тя планува и основаване на Социален климатичен фонд, който да подкрепя най-уязвимите семейства, микропредприятия и транспортни консуматори да се оправят с ценовия резултат от една система за търговия с излъчвания.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР