Преговарящите екипи на Европейския парламент, Съветът под българско председателство и

...
Преговарящите екипи на Европейския парламент, Съветът под българско председателство и
Коментари Харесай

Ключово споразумение полага основите към 5G мрежа в ЕС


Преговарящите екипи на Европейския парламент, Съветът под българско председателство и Европейската комисия реализираха в четвъртък политическо съглашение по няколко основни елементи от новите европейски правила за телекомите и радиочестотния набор.

Междуинституционалното съглашение обгръща редица значими ограничения от оферти Европейския кодекс за електронните връзки като съществуване на радиочестотен набор за 5G до 2020 година в Европейски Съюз, 20 годишна предвидимост на вложенията за лицензите за радиочестоти и засилена съгласуваност, и партньорска инспекция на плануваните процедури за отдаване на радиочестотния набор. Предварителното съглашение ще приготви почвата за внедряване на 5G мрежи в целия Европейски Съюз, като се вземат поради предходните съглашения за определянето на таксите за радиочестотен набор, за премахването на трансграничните разстройства.

" Европейски Съюз е подготвен да поеме водачеството на самодейността за 5G. С това политическо съглашение съзаконодателите дадоха зелена светлина на пътната карта за радиочестотния набор за 5G, която представихме през октомври предходната година и която проправя пътя за развиването на 5G гигабит общество, планувано от Комисията до 2025 година Време е това да се случи. Но това може да стане, единствено в случай че телекомите, другите промишлености и публичните институции обединят напъните си и вървят в същата посока ", съобщи Мария Габриел, комисар по въпросите на цифровата стопанска система и общество.

Преговорите по другите елементи на Европейския кодекс за електронните връзки не престават. Целта на съзаконодателите е да намерят допустимо най-скоро съглашение в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР