Преговарящи от Европейския парламент и страните членки на ЕС днес

...
Преговарящи от Европейския парламент и страните членки на ЕС днес
Коментари Харесай

Нови ограничения за емисиите на колите в ЕС

Преговарящи от Европейския парламент и страните членки на Европейски Съюз през днешния ден се споразумяха за нови пределни стойности за излъчванията от коли, рейсове и други транспортни средства, наречени " Стандарти Евро 7 ", съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

С новите правила за първи път се вкарват и ограничавания за износването на спирачките и гумите.

Преразглеждането на съществуващите ограничавания се основава на предложение на Европейската комисия за понижаване на отделяните от транспортните средства субстанции, които са нездравословни за околната среда и здравето. Договорените нови предели обаче са по-малко амбициозни от първичното предложение на Комисията.

За първи път " евростандартите " на Европейски Съюз за излъчванията от транспортни средства ще обгръщат освен отработените газове, като азотните оксиди, само че и други замърсители, като да вземем за пример ултрафините частици, които се предизвикват от износването на гумите или спирачките. Това значи, че за електрическите транспортни средства и транспортните средства с водородно задвижване също ще се ползват стандартите " Евро 7 ".

Страните членки от Европейски Съюз и Европейският парламент към момента не са одобрили съглашението публично, само че това се смята единствено за условност, отбелязва ДПА.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР