Преговарящи от Египет и Катар настояват за удължаване на временното

...
Преговарящи от Египет и Катар настояват за удължаване на временното
Коментари Харесай

Очаква се примирието между Израел и Газа да бъде удължено

Преговарящи от Египет и Катар упорстват за удължение на краткотрайното примирие в Близкия изток, което работи от предходната седмица. През последните часове от групировката освободиха още заложници, а Израел пусна от пандизите си арестувани палестинци, което е причина прекъсването на огъня да продължи.Въпреки това от Израел предизвестиха хората в Газа да не се връщат в домовете си в северните елементи на анклава, тъй като регионът към момента се смята за военна зона. Но позволиха, че примирието може да остане в действие.
Ако Хамас спре да освобождава заложници, ще спрем паузата и ще обновим акцията против Хамас.
Ейлон Леви, представител на държавното управление на Израел

А за четвърти път от началото на спора американският държавен секретар посети Близкия изток и се срещна с водачите на Израел и Палестинската автономност. Антъни Блинкън настоя, че цивилните в Газа би трябвало да бъдат защитени от вероятно продължение на офанзивите. И разяснява, че примирието дава резултат.
От първия ден сме съсредоточени върху това да осигурим освобождение на заложници от Газа и от Хамас. През последната седмица видяхме доста позитивно развиване за заложниците, които си отиват вкъщи и се събират със фамилиите си. Увеличава се и филантропичната помощ за почтените цивилни в Газа, които обезверено се нуждаят от нея.
Антъни Блинкън, държавен секретар на Съединени американски щати

Междувременно съгласно палестинския Червен полумесец след прекъсването на огъня, единствено за към 4 дни, в линията Газа са влезнали повече от 1100 камиона с филантропична помощ. А Обединените арабски емирства и Италия обмислят построяването на полева болница в анклава.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР