Предвожданата от Саудитска Арабия коалиция засили в сряда въздушните си

...
Предвожданата от Саудитска Арабия коалиция засили в сряда въздушните си
Коментари Харесай

Коалицията около Саудитска Арабия засили въздушните удари в Йемен


Предвожданата от Саудитска Арабия коалиция ускори в сряда въздушните си удари в Йемен, откакто бунтовниците хуси стегнаха хватката си върху столицата Сана, съобщи Ройтерс.

Саудитска Арабия и нейните съдружници започнаха офанзивите ден откакто синът на убития от хусите някогашен президент Али Абдула Салех се зарече да води акция против бунтовниците.
Ахмед Али, който е някогашен пълководец на елитната Републиканска армия и в миналото бе считан за евентуален правоприемник на татко си, сподели, че ще се " изправи против враговете на родината и човечеството, които се пробват да заличат нейната еднаквост и триумфи и да унижат Йемен и йеменците ".

Изтребители на обединението нанесоха десетки удари против позиции на хусите в Сана и на други места, обявиха и двете воюващи страни.

Според подкрепящата хусите йеменска телевизия " Ал Масира " обединението е бомбардирала резиденцията на Салех и други къщи на негови родственици.

Десетки хиляди поддръжници на хусите се събраха през вчерашния ден в Сана, с цел да отпразнуват гибелта на някогашния йеменски президент.

Салех бе съдружник на хусите, само че предходната седмица мина на противниковата страна. Бунтовниците, които управляват Сана, бързо потушиха избухналото в столицата въстание на последователите на някогашния президент и го убиха.

Али Абдула Салех е бил заровен нощес в Сана, оповестява новинарският уебсайт " Аджил ". Церемония за прощаването с някогашния държавен глава не е имало.

Вчера телевизионният канал " Скай нюз - Арабия " заяви, че бунтовническото формирование на хусите " Ансар Аллах " поискало от роднините на убития в понеделник Салех да не провеждат гала за сбогуване с него. При това изискване те се съгласили да предадат тялото на убития.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР