Предводителят на Лудогорец Валдас Дамбраускас бе много щастлив след триумфа

...
Предводителят на Лудогорец Валдас Дамбраускас бе много щастлив след триумфа
Коментари Харесай

Дамбраускас: Няма уплаха от Олимпиакос, искаме да показваме колко сме добри

Предводителят на Лудогорец Валдас Дамбраускас бе доста благополучен след триумфа на неговия тим във втория рунд от Шампионската лига против Мура 05 с 3:1.

Дамбраускас призна, че отборът му е извънредно добър и желае да продължава да вижда тези футболни неща от играчите си, които се оправят съгласно него добре до този миг. Треньорът подчертава, че няма нерешителност при „ орлите”, че ще играят с гръцкия гранд Олимпиакос.

„ Беше доста мъчно. Шампионската лига са тъкмо такива дуели. Ние реагирахме добре след позволения гол. Вкарахме положителни голове, изключително вторият, който обърна нещата в наша изгода. Очаквахме те да се отворят, да играят по-настъпателно и това се случи. Смятам, че това бяха два доста положителни мача за нас. Мисля, че Мура дойде през днешния ден проведен, с проект. Накара ни да се усещаме дискомфортно. Макар да поведохме през първото полувреме, те несъмнено ни оказаха огромен отпор. Може би ни липсваше малко сила, заостреност, увереност. Ако погледнем към статистиката и индикаторите на играчите ни за физическите индикатори, сигурно времето повлия на това. В последна сметка не ни разреши да сменяме по-често позициите си и да бъдем гъвкави в предно поле. Все отново успяхме да си подсигуряваме европейски футбол до декември. Имаме още една опция да създадем идната крачка по пътя към групи на Шампионска лига”, стартира Дамбраускас.

„ Вкарахме доста рано в мача. Имахме обстановки, в които не се справихме добре в прехода, който правихме. В други го правихме добре с топка в крайници, само че това се случва. Важно е да можеш да управляваш добре тези процеси. Имаше обстановки, в които Кахлина трябваше да се намесва. Това са моменти на шанс, организация. Неща, които се случиха, тъй като мислехме повече за офанзивата и по какъв начин да вкараме втори гол. Бяхме уверени, че ще го създадем. Ако бяхме повели с два гола, щеше да е доста по-лесно. В ДНК-то на Лудогорец е да вкарва колкото се може повече”, подчертава той.

„ Най-важното е да не смъкваме крайници от педала на газта, когато вкараме първи гол, а да търсим още голове. С риск да се повторя, доминация с топка в крайници и притежание на топката към 70% е нещо положително за нас. Когато сме с нея, обхождаме вратата на съперника, усещаме, че държим дуела в наш надзор. Щастлив съм, че вкарахме три попадения”.

„ Искаме да изградим добра група от футболисти, която да господства с топка в крайници. Мисля, че се представихме на нужното равнище. В дуелите от ШЛ би трябвало да сме по-умни. Няма по какъв начин да пренебрегваме грешките и от на следващия ден започваме да работим над тях и да се готвим за идващия дуел, който не е по-малко важен”.

„ Със сигурност имаме ширина и качество. Имаме един добре селектиран тим, на който можем да разчитаме да вършат разнородни неща. Трябва да проучваме добре нашите съперници. В последна сметка се опираме до нас. Днес го направихме също и се радваме, че продължаваме напред. В последна сметка имахме хора, които се появиха последните минути в дуела и е значимо за нас, че хора като Ману влизат и осъществят. В предния мач стартира изначало. Радвам се, че имаме хора, които оказват въздействие върху срещите”, продължи Олимпиакос.

„ Не мисля, че можем да кажем, че Олимпиакос е толкоз огромно затруднение или не толкоз огромно. Всички знаете какъв брой огромен отбор са те. Най-важното за нас, тук в Разград е да се подготвим за съботния мач – физически и тактически. Няма тим, който ние следва да бъдем уплашени и да се опасяваме да се надиграваме. Ние желаеме топката и да покажем какъв брой сме положителни, вълнувайки нашите почитатели с футбола, който играем. Щастливият състезател е добър състезател.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР