Предвиждат, да се изпрати храна, вода и 418 палатки, които

...
Предвиждат, да се изпрати храна, вода и 418 палатки, които
Коментари Харесай

Изпращаме нова хуманитарна помощ за пострадалите от земетресението в Турция

Предвиждат, да се изпрати храна, вода и 418 палатки, които са за настаняване, сподели основният комисар

България приготвя нова филантропична помощ за потърпевшите от земетресението в Турция, откакто изпрати помощ предходната и тази седмица със самолети и авто превоз за Сирия. Това съобщи в Горна Оряховица довечера основен комисарАлександър Джартов, шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", написа.

Близо 300 палета филантропична помощ – одеяла, облекла и обувки, събрана по линия на Червения кръст, са изпратени на два транша за потърпевшите от земетресението в Сирия, съобщи основен комисарАлександър Джартов и посочи какво се приготвя като нова филантропична помощ от България за южната ни съседка:

" За Турция предвиждаме храна, вода и 418 палатки, които са за настаняване, отоплителни уреди, също генератори предвиждаме. През идващите седмици следва да се преминат съответните процедури, след което ще бъде изпратена ".

По думите на шефа на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " след последните тежки трусове не се възнамерява смяна в обучителния режим на българските спасители и пожарникари за работа при спешни обстановки:

" Непрекъснато участваме в такива учения и тренировки, тъй че фундаментална смяна - не. Но, без значение от всичко, ние непрестанно следва да си покачваме нашата подготвеност, тъй като се трансформират и технологиите, трансформират се и изискванията, при които живеем ".

Главен комисар Джартов уточни, че се работи по покупката на повече от 300 пожарни автомобила за гасене на горски пожари. Доставките се финансират по европроект и ще стартират през идващите две-три години.

В Горна Оряховица комисар Джартов участва на отриването на фотоизложба на спасителя Мирослав Маринов и телевизионния оператор Пламен Иванов, взели участие в избавителната интервенция в Турция. Част от фотосите ще бъдат изложени в музея на Националната противопожарна служба
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР