Предвиждаме много повече занимания през лятото за учениците, които не

...
Предвиждаме много повече занимания през лятото за учениците, които не
Коментари Харесай

Вълчев с последни новини за детските градини и училищата

„ Предвиждаме доста повече занимания през лятото за учениците, които не са взели участие дейно в образованието в електронна среда или които имат нужда от спомагателна поддръжка за превъзмогване на обучителни усложнения и повишение на резултатите “. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който взе участие в неофициална видеоконференция на отрасловите министри на държавите-членки на Европейски Съюз. В рамките на полемиката бяха показани методите и провокациите пред просветителните системи в европейските страни. Той срещна сътрудниците си и с подхванатите ограничения в България, избраните дати за изпити и приемане на дипломи, които са нужни за кандидатстващите в университети зрелостници.
„ Висшите учебни заведения създават свои проекти за поетапно възобновяване на естественото осъществяване на образователните занятия, в това число и присъствено образование и полагане на съответните изпити и дипломни отбрани при съблюдаване на нужните условия от здравните управляващи “, добави Вълчев. Той уточни, че множеството университети ще одобряват студенти с оценките от държавните зрелостни изпити, а зрелостниците ще получат дипломите си в точния момент.
Министърът на образованието означи, че учебните заведения в България остават затворени до края на образователната 2019/2020 година като наличие на възпитаници се позволява за реализирането на неотложни действия, които не могат да се осъществят от отдалеченост в електронна среда. Той показа с останалите министри, че у нас се приготвя възобновяване на работата в детските градини.
Готови сме да стартираме диалози за идната образователна година, сподели още министър Вълчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР