Предвижда се вливане на БДЖ Пътнически превози и БДЖ Товарни

...
Предвижда се вливане на БДЖ Пътнически превози и БДЖ Товарни
Коментари Харесай

Една ЖП компания спира течовете и намалява чиновниците

Предвижда се вливане на БДЖ " Пътнически транспорти " и БДЖ " Товарни транспорти " в Холдинг БДЖ, като по този метод ще се сътвори " Национална компания БДЖ " ЕАД.

С това преструктуриране ще се откри усъвършенствана бизнес организационна структурата, която ще бъде по-ефективна в оперативно отношение и за ръководство на ресурсите в сходство в размера на пазара, който БДЖ обслужва към сегашния миг.

Това съобщи заместник-министърът на превоза Илия Илиев в отрасловата парламентарна комисия.

Той разясни, че има способи да се води счетоводството на новото сдружение, с цел да се избегне субсидиране и преливане от активността на БДЖ пътнически транспорти към БДЖ товарни транспорти. Има такива образци и в други страни, като могат да бъдат спокойни останалите железопътни превозвачи, увери Илия Илиев.

Още през актуалната година би трябвало да се усетят измененията в БДЖ в позитивна посока.

Очакванията са да бъдат прекъснати течовете в БДЖ, а даването на по-добра услуга отсега нататък би трябвало да докара до увеличение на приходите, надява се зам.-министърът.

С промяната в БДЖ ще се отстранят съществени организационни недостатъци, които попречват превъзмогване на софтуерното закъснение на БДЖ. Основната цел е с тази промяна да бъде усъвършенствана числеността на личния състав и да бъдат отстранени административни звена, които генерират непотребни разноски. Така ще се сътвори добра база за напредък на транспортите и финансова непоклатимост, чака Илиев.

" Европа има потребност от повече железници, а българската железница се нуждаят от повече Европа ", посочи зам.-министърът.

С преструктурирането на БДЖ би трябвало да се реализира единение на вътрешната и интернационалната съгласуваност на страната, възобновяване на железопътните известия сред прилежащите страни, както и консолидиране на директна опция за консолидиране в европейската транспортна система. В промяната в БДЖ се залага още на човешкия капитал, възстановяване изискванията на труд, образование и преквалификация на личния състав.

Периодът на осъществяване на промените се планува да продължи няколко месеца с оглед през месец септември да проработи Национална компания БДЖ ЕАД.

По отношение на осъществените поправки на преносим железопътен състав и закупуването на нов за интервала 2017 година - февруари 2022., Илиев означи, че в БДЖ " Пътнически вагони " за този интервал са ремонтирани общо са 546 вагона.

От БДЖ " Товарни транспорти " са ремонтирали 2341 товарни вагона и 44 локомотива, като ремонтите са извършани в Румъния.

Ръководството на Министерство на превоза е заложило и ограничения за промени в транспортния бранш от Плана за възобновяване и резистентност, добави Илия Илиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР