Предвижда се срещата да се състои в предградие на Лос

...
Предвижда се срещата да се състои в предградие на Лос
Коментари Харесай

Кевин Маккарти ще се срещне с тайванската президентка Цай в Калифорния

Предвижда се срещата да се състои в предградие на Лос Анджелис - в президентската библиотека " Роналд Рейгън ". На нея се чака да участват и други конгресмени, разясни екипът на Маккарти.

Маккарти и Цай ще се срещнат макар предизвестията на Китай, че ще предприеме ответни дейности.

Визитата в Тайван през август предходната година на тогавашната председателка на Камарата на представителите Нанси Пелоси разгневи Пекин, напомня Франс прес.

Китай възприема самоуправляващия се остров с население от 24 милиона души като своя провинция и желае да се сплоти с него. По тази причина Пекин не гледа с положително око на доближаването в последните години на Тайван със Съединени американски щати, които оказват военна поддръжка на Тайпе.

Пекин неведнъж предизвести Съединени американски щати да не реализират срещи на американски висши представители с Цай.

Тайванската президентка ще направи къса спирка в Съединени американски щати на връщане от обиколка в централноамерикански страни. Миналата седмица тя се срещна с тайванската общественост в Ню Йорк и това беше първото й престояване в страната, въпреки и за малко, от 2019 година насам. Цай благодари на Съединени американски щати за помощта в региона на сигурността по време на тирада пред тайвански жители в града и прикани тайванците да бъдат единни. " В колкото по-голяма сигурност е Тайван, в толкоз по-голяма сигурност ще бъде и светът ", сподели тя и даде обещание Тайван да работи със своите демократични сътрудници, с цел да остане на пътя на демокрацията.

Последва реакция от Пекин. Говорителката на китайското външно министерство Мао Нин за следващ път изрази острите възражения на страната си против всевъзможни контакти сред Цай и американски публични лица.

" Китай е изрично срещу всяка форма на публично взаимоотношение сред Съединени американски щати и Тайван ", съобщи Мао пред кореспонденти, и добави, че Китай ще следи обстановката от близко и уверено ще брани суверенитета и териториалната си целокупност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР