Предвижда се още през тази година да бъдат увеличени пероните

...
Предвижда се още през тази година да бъдат увеличени пероните
Коментари Харесай

Съкращават опашките по границата с нови гишета на "Капитан Андреево"

Предвижда се още през тази година да бъдат увеличени пероните за паспортен и митнически надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле " и " Капитан Андреево ". Целта е да бъдат понижени опашките при прекосяването на граничните пунктове изключително през интензивните месеци на пътешестване на турските жители за и от Европа към Турция.

Това декларира турският заместител министър на търговията Ръза Туна Турагай, представен от вестник " Хюриет " и Българска телеграфна агенция.

По думите му проблемите по отношение на дългите престои на общите с България Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле " и " Капитан Андреево " е бил обсъждан на срещи сред турските и българските гранични и митнически управляващи.

Натрупването на опашки става основно на входовете и изходите на пунктовете на турско-българската граница. Причината е основно незадоволителният брой на пероните за паспортна и митническа инспекция. Дезинфекционните уреди на българската митница също водели до закъснение на прекосяването на колите, написа " Хюриет ". Във връзка с това са готови ограничения, които се планува да бъдат въведени още през тази година, преди началото на интензивния туристически поток за лятната почивка.

" Хюриет " цитира шефа на Агенция митници Георги Костов да споделя: " Продължаваме срещите за съгласуване на дейностите с турските ни сътрудници. Предвижда се да се основат точки за полицейски надзор и преносими мобилни дезинфекционни уреди. Информирахме премиера Бойко Борисов за подхванатите ограничения. Общата ни цел с турските сътрудници е да понижим опашките от престоите по общата граница. Разрешаваме проблемите със взаимни старания. Дадохме дума на турските сътрудници и ще я осъществим. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР