Предвижда се многонационалната бойна група на наша територия да може

...
Предвижда се многонационалната бойна група на наша територия да може
Коментари Харесай

Тагарев: Трябва ни време, за да преценим какво ще дадем на Украйна

Предвижда се многонационалната бойна група на наша територия да може да се усили до равнище бригада. Това към момента не значи, че все още ние ще се стремим тази бригада да бъде изцяло окомплектована, а точно на наша територия да има към 5000 души, не става въпрос за това. А да имаме построена цялата логистична инфраструктура и всичко належащо за поддръжка от страна хазаин.

Това съобщи пред публицисти след срещата на НАТО във Вилнюс военният министър Тодор Тагарев.

По думите му все още не е говорено бойната група да е в цялостен състав.

„ Към някои други съдружници може би условията са малко по-тежки, само че и там са отсрочени малко във времето процесите за цялостно окомплектоване на тези бойни формирования ”, уточни той.

Министър Тагарев уточни, че периодите за усилването на бойната група са съгласно периодите на деяние. „ Те обаче не са обществена информация. Има разнообразни нива на подготвеност. Едно от нещата, за които се приказва доста, е повишение нивото на ситуационна информираност. За може, в случай че има опасност, задоволително време преди този момент да стане ясно да стартира процеса на доокомплектоване на съответните поделения, които са планувани за нашата територия ”, посочи той.

„ Трябва ни време, с цел да оценим какво ще дадем в идващия пакет помощ за Украйна ”, уточни военният министър.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР