Предвижда се годишните смъртни случаи да нараснат с 85% до

...
Предвижда се годишните смъртни случаи да нараснат с 85% до
Коментари Харесай

Грижи за рак на простатата: Необходими са осведоменост и ранно откриване, тъй като случаите „неизбежно“ ще се удвоят до 2040 г., установява проучване

Предвижда се годишните смъртни случаи да набъбнат с 85% до съвсем 700 000 за същия интервал от време, основно измежду мъже в ниско - и страни със междинен приход (LMIC).

В Обединеното кралство ракът на простатата е втората най-честа причина за гибел от рак при мъжете. Това е и най-честата форма на рак при мъжете допълнително от половината страни по света.

Тъй като главните рискови фактори, като възраст над 50 години и фамилна анамнеза за болестта, не могат да бъдат предотвратено, проучването се застъпва за стратегии за ранно разкриване при хора с висок риск.

То също по този начин акцентира незабавната нужда от повишение на осведомеността за заболяването, която съставлява 15% от всички типове рак при мъжете.

Необходими са и повече проучвания, включващи мъже от разнообразни етноси, изключително тези от западноафрикански генезис, споделят откривателите.

Ник Джеймс, водещ създател на комисията и професор в Института за проучване на рака в Лондон, сподели: „ Тъй като от ден на ден и пове...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР