Предвижда се фериботната връзка между Русе и Гюргево да бъде

...
Предвижда се фериботната връзка между Русе и Гюргево да бъде
Коментари Харесай

Предвижда се фериботна връзка между Русе и Гюргево

Предвижда се фериботната връзка сред Русе и Гюргево да бъде обновена. Това оповестиха от регионалната администрация в крайдунавския град.

От там осведомиха, че в границите на към месец би могла да се построи нужната пристанищна инфраструктура край Русе. Забавяне би имало в румънска страна, защото мястото, където ще стопира фериботът, е частна благосъстоятелност и надлежно ще трябват повече документи.

Областният шеф на Русе Борислав Българинов, неговите заместници и заместник-кметът на Русе Златомира Стефанова са разговаряли с управленията на префектурата, на окръжния съвет и на общината в Гюргево. Причина за срещите е, че нараства напрежението измежду водачи и жители поради спиращите тежкотоварни камиони по русенските булеварди " Тутракан " и " България ". Там транспортните средства изчакват, с цел да преминат Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост ".

Според калкулации на регионалната администрация за денонощие в едната посока фериботът ще може да транспортира по към 300 тира. Това доста ще облекчи трафика по моста.

Решено е да се сътвори и взаимна комисия, която да се заеме незабавно с реализирането на фериботната връзка. От българска страна тя ще бъде управлявана от заместник-областния шеф Синан Хебибов.

От регионалната администрация осведомиха, че при започване на идната седмица се възнамерява метаморфоза на придвижването в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост ", като при нужда камионите ще бъдат спирани още преди да влязат в Русе.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР