Предвиденото от 1 януари 2021 г. финансиране на социалните услуги

...
Предвиденото от 1 януари 2021 г. финансиране на социалните услуги
Коментари Харесай

Отлага се новият стандарт за социална дейност, изрично тези услуги няма да са търговски

Предвиденото от 1 януари 2021 година финансиране на обществените услуги по стандарт за делегирана от страната активност се отсрочва за 1 януари 2022 година, а законов текст категорично регламентира, че обществените услуги не са комерсиална активност, одобриха депутатите дефинитивно и без спор в сряда.

Промени в Закона за обществените услуги категорично показват, че обществените услуги не са активност по смисъла на Търговския закон. До това се стигна след спекулации поради въведена опция обществени услуги да се дават и от частни компании, която обаче до момента не е употребена.

С признатите ремонти се отсрочва новият стандарт за делегирана обществена активност като за задачата до 31 декември 2021 година се удължава финансирането на този тип услуги от държавния бюджет, според стандартите за финансиране, разработвани по досегашния ред.

Индивидуалната оценка на потребностите и самостоятелният проект за поддръжка ще се изготвят въз основа на информация, предоставена от лицето или получена въз основа на негово документално единодушие.

Поправките плануват още при правенето на самостоятелна оценка на потребностите на дете, да се желае единодушие от техните родители, настойници или попечители. Когато дете е поискало поддръжка за обществена услуга, доставчикът е задължен неотложно да уведоми дирекция " Социално подкрепяне " и родителите, настойника или попечителя на детето, плануват наредбите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР