Предвидено е строителството на две сгради срещу бл. 325 в

...
Предвидено е строителството на две сгради срещу бл. 325 в
Коментари Харесай

Кметът на Младост отговори на жителите: Ще се строят две, а не четири сгради в района

Предвидено е строителството на две здания против бл. 325 в " Младост ", а не на четири, както настояват поданици на региона . Това сподели за вр. и.д. кмет на регион „ Младост “ Румен Русев във връзка идния митинг в понеделник, съобщи БГНЕС.
Недоволството се провежда в обществената мрежа Фейсбук, а мотив за акцията стана почналото преди седмица строителство на 7-етажен блок. Строежът се намира на територията на някогашна морава, върху която преди години огромна верига магазини подари средства за построяването на парк. Сега част от територията му е " изядена " от новостроящия се блок.
„ При нас е импортирано предложение за градеж на една постройка. Тя е с височина 21 метра или това са 7 етажа. На първия ще се разполагат магазини, а на останалите 6 етажа ще има жилища. Съседната постройка, за която към момента няма издадено позволение за градеж, ще бъде триетажна “, съобщи Русев.
Той акцентира, че в проекта за изменение на застрояването в региона са планувани единствено две здания, които ще са на калкан. Русев посочи, че разрешителното за градеж е издадено от основния проектант на София Здравко Здравков на 9.02.2018 година и е влезнало в действие на 30 май . Около 40% от земята, върху която се строи блокът е била общинска, само че през 2014 година продадена от Столичния общински съвет на Стилиян Георгиев, който е член на Съвета на шефовете на „ Пазари Запад “ ЕАД. Всичко това се случва със съдействието и по време когато кмет на „ Младост “ е доктор Цвета Авджиева.
Запитан дали всичко по въпросната заменка е легално, Русев беше безапелационен, че всичко е тествано и законно и не съществува вид почналото строителство да бъде спряно . Вече е късно да се търси вид да се предложи на вложителя различен терен, защото разрешителното за градеж е издадено от Здравков, а не от основния проектант на региона, акцентира Русев. Той добави, че такава договорка е реализирана с различен вложител, който желае да строи в региона, само че не пожела да разкрие повече информация по случая. Временно изпълняващият длъжността кмет на „ Младост “ сподели, че застава твърдо зад жителите и настояването им регионът да не се презастроява, само че в тази ситуация няма какво да направи .
„ Подкрепям всяка една гражданска самодейност, която е срещу презастрояването в жилищните региони, което общият организационен проект, признат през 2009 година, разрешава това да се случва. Лошото е, че той няма цялостна визия, а дава право да се строи на парче. За страдание тези неща се случват и ще продължат да се случват, тъй като има импортирани планове за промени на ПУП-овете за регионите, които в един миг ще бъдат признати, а на вложителите ще им бъдат издадени разрешителни за градеж и то освен в „ Младост “. Все още премислям дали да отида на митинга в понеделник “, сподели Русев.

Въпреки заявената невъзможност от страна на районната администрация, жителите ще излязат на митинг в понеделник.
„ Навсякъде всичко застроиха, няма зелени площи, няма нищо към този момент. Чудим се къде да заведем децата си къде да играят. Строежът е в парка. Не знам по какъв начин ги мислят тези неща. Би следвало да се съблюдава някакъв проект за благоустройство. Когато видях градежа, си споделих, че още веднъж се случва нещо неприятно и никой не реагира “, сподели обезпокоеното Минка Николова, гражданин на региона.
„ Не утвърждавам презастрояването на „ Младост “. Ще вземам участие в митинга в понеделник. Искам да се строи в рамките на допустимото, а тук те от дълго време са преминати “, съобщи Цветомира Генова.
Стана ясно, че на градежът няма система за миене на гумите на камионите и те излизат от обекта кални. В резултат на това тротоарното пространство и платното са нечисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР