Предвидено е ремонтът на пистата на авиобазата Граф Игнатиево да

...
Предвидено е ремонтът на пистата на авиобазата Граф Игнатиево да
Коментари Харесай

Стефан Янев: След 2006 г. не е имало случай на повече от 2500 американски войници у нас

Предвидено е ремонтът на пистата на авиобазата " Граф Игнатиево " да стартира в средата на тази година, сподели министърът на защитата Стефан Янев в отговор на въпрос в границите на парламентарния надзор за подготвеността на авиобазата за приемане на новите изтребители F-16.

Извършват се нужните процедури дружно с организацията на НАТО по вложенията. Там нещата вървят обикновено и се надяваме към средата на годината да стартира този ремонт, който ще бъде и основополагащ за всички останали, тъй като тогава авиобазата ще бъде затворена за потребление, а наличните самолети ще бъдат предислоцирани на друго летище, уточни министър Янев. Съответно целият комплекс от действия тогава би трябвало да бъде осъществяван с оптималната вглъбеност и координираност, добави министърът.

В отговор на друго запитване от " Възраждане " за употребяваните взаимно със Съединени американски щати военни бази у нас, министърът на защитата Стефан Янев дефинира съглашението със Съединени американски щати, обвързвано с потреблението на взаимните уреди, като потребно за армията ни и нейната натренираност. От тази позиция не бих подкрепил анулация на това съглашение, тъй като то е потребно за Българската войска, сподели министърът. На друго запитване от " Възраждане " Янев уточни, че от 2006 година, когато е подписано съглашението, не е имало случай, в който американските военнослужещи даже да са наближавали 2500 души.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР