Предвидените пари в Бюджет 2022 са повече от високи. Над

...
Предвидените пари в Бюджет 2022 са повече от високи. Над
Коментари Харесай

Николай Василев: Никой не е казал защо се изхарчиха 9 млрд. лв. за девет дена през декември – най-голямото харчене в историята някога

„ Предвидените пари в Бюджет 2022 са повече от високи. Над 63 милиарда лева разноски. Има скрити няколко милиарда. Предвижда се актуализация през лятото, разноските ще отидат до 69 милиарда лева През последните години страната харчи сред 30-40% от Брутният вътрешен продукт, в този момент отива на 48% “. Това сподели пред Българска национална телевизия някогашният стопански министър Николай Василев.

„ Държави, които позволяват бюджет на дефицити и остатъци, обедняват. В България последните 25 години няма нито една година без растеж на приходите. България много дръпна нагоре. Доходите не престават да порастват “, разяснява Василев.

По думите му би трябвало да се влага в частния бранш. Трябва да има български и задгранични вложения в стопанската система.

„ Разочарован съм, че в средата на февруари никой не е споделил за какво се изхарчиха 9 милиарда лева за 9 дни през декември. Това е най-голямото харчене в историята в миналото. Промяната пристигна с най-високото харчене и ние не знаем защо. Някой бързо и транспарантно да изкара информацията за декември “, добави още той.

„ Когато държавното управление не изнесе таблица с тотал 9 милиарда лева, това за мен е скрита информация. Предишната година отново не получихме информация и се оказа, че парите отидоха за свлачища и язовири, които ги няма “, добави Василев.

Според Василев в света има доста рискове като война, криза, енергийната обстановка, бедствия, нова вълна на ковид.

„ Бюджетът харчи екстравагантно, без да планува тези обстановки. По мои сметки ще има 8% недостиг в края на годината. За мен това е най-небалансираният бюджет за последните 25 години “, споделя още Василев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР