Предвидените мерки заплашват да провалят усилията за защита от депортиране

...
Предвидените мерки заплашват да провалят усилията за защита от депортиране
Коментари Харесай

Тръмп отстоява твърда политика за депортиране на мигранти

Предвидените ограничения заплашват да провалят напъните за отбрана от депортиране на стотици хиляди млади имигранти, доста от които нелегално са пристигнали в Съединени американски щати като деца.

Списъкът с "принципи ", показан от Белия дом на Конгреса в неделя включва:

1. Построяване на граничната стена с Мексико;

2. наемане на още 10 000 имиграционни и митнически чиновници, както и 1000 юристи;

3. назначение на спомагателни 370 съдии и 300 федерални прокурори, които да бъдат ангажирани с депортирането на мигранти;

4. възбрана за мигрантите да довеждат в Съединени американски щати членове на фамилиите си;

5. санкциониране на "градове, трансформирали се в приюти за мигранти " и противопоставящи се на напъните на президента Тръмп да пресече незаконната имиграция в страната;

- задължаване на фирмите да употребяват така наречен "E-Verify programme ", пречеща на мигрантите да си намерят работа.

Много от тези политики са категорично отхвърляни от демократите. Правителствени чиновници обаче обявиха, че президентът ще упорства за тяхното пробутване в подмяна на поддръжка за законодателство, което да удължи програмата, защитаваща стотици хиляди млади имигранти от депортиране и позволяваща им да работят законно в Съединени американски щати.

Тази стратегия беше въведена при ръководството на предходния американски президент Барак Обама. Тръмп разгласи през септември, че стопира програмата, само че даде на Конгреса период от шест месеца, с цел да уреди въпроса по законодателен път.

Правителството също по този начин съобщи, че желае да усили таксите на граничните пунктове, да улесни депортирането на членовете на банди и непридружаваните деца и да реформира системата за даване на леговище.

Лидерите на демократите в Камарата на представителите и Сената - Нанси Пелоси и Чък Шумър - споделиха в взаимно изказване, че описът "отива оттатък границите на рационалното " и "не съставлява никакъв опит за компромис ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР