Предвидените два тридневния предсезонните теста в клас MotoGP на малайзийската

...
Предвидените два тридневния предсезонните теста в клас MotoGP на малайзийската
Коментари Харесай

Предсезонните тестове на MotoGP в Малайзия бяха отменени

Предвидените два тридневния предсезонните теста в клас MotoGP на малайзийската писта „ Сепанг “ бяха анулирани, поради оповестеното изключително състояние в азиатската страна.

Due to the ongoing COVID-19 pandemic, February's and Shakedown Test have been cancelled

Full details here |
— MotoGP™ (@MotoGP)
Двата теста трябваше да се проведат в интервалите 14-16 и 19-21 февруари, като първият щеше да е по този начин нареченият „ шейкдаун “, в който присъединяване могат да взимат единствено тестовите водачи на другите производители и тези, който ще вършат своя дебют в кралския клас. Отмяната на тестванията в Малайзия идва по-малко от две седмици, откакто уредниците на MotoGP – Dorna Sport и управляващите в страната се споразумяха те да се проведат при изискванията на цялостна изолираност от страна на личния състав на тимовете по отношение на локалното обитаеми. Причина за тези ограничения е разпространяването на COVID-19, само че внезапния скок в броя инфектирани в Малайзия в последните дни принуди управляващите да разгласят изключително състояние и да затворят границите на страната.

След анулацията на тестванията на „ Сепанг “ единственият доказан тест преди старта на сезона е очакван за интервала 10-12 март на пистата „ Лусайл “ в Катар, където и би трябвало да започва шампионатът на 28 март. Тестовете от Малайзия най-вероятно ще бъдат пренасочени, като точните дати и локация ще бъдат оповестени на по-късен стадий.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР