Предвидените до 20 000 лв. помощ според някои са недостатъчниДържавата

...
Предвидените до 20 000 лв. помощ според някои са недостатъчниДържавата
Коментари Харесай

Държавата дава 20 хиляди лева помощ за хора с увреждания, за да започнат бизнес

Предвидените до 20 000 лева помощ съгласно някои са незадоволителни

Държавата отпуска до 20 хиляди лв. помощ за хора с увреждания, с цел да стартират личен бизнес. Според някои от тях обаче парите са незадоволителни, предава

След случай Латин Банков остава на инвалидна количка. Има шивашко ателие. Не може да кандидатства по програмата, тъй като към този момент има компания, само че на база разноските му споделя, че средствата са незадоволителни.

„ Ако има опция тези средства да бъдат увеличени до 50%, с които да се стартира, самата техника стана повече. Работните заплати стават по-високи “, съобщи Латин Банков.

Средствата се отпускат от Агенцията за хората с увреждания.

„ Средствата се разпределят в няколко съставния елемент. Той може да кандидатства по всички съставни елементи по едно и също време, само че не наложително по всички “, изясни Теодора Спасова, специалист в Агенцията за хората с увреждания.

Програмата е за физически лица с 50 и над 50% понижена продуктивност съгласно ТЕЛК или НЕЛК, които нямат компания и не вземат участие като съдружници в такава.

От Агенцията за хората с увреждания увериха, че средствата се отпускат безплатно на хората, които дават отговор на изискванията.

При утвърждение индивидът няма право да работи при различен шеф и да си записва компания в идващите три години.

„ Наши членове са взели участие. Това е скъпа стратегия, която е ориентирана най-вече към хора, които имат добра концепция, имат базовите знания да я осъществят “, сподели Павел Савов, ръководител на Българска Асоциация за Рекреация, Интеграция и Спорт

Крайният период за подаване на документи е 20 юни. А хората като Латин с към този момент учредена компания могат да аплайват по други стратегии, оповестени на уеб страницата на Агенцията за хората с увреждания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР