Предвидената за България около 12 млрд. лв. (6.2 млрд. евро)

...
Предвидената за България около 12 млрд. лв. (6.2 млрд. евро)
Коментари Харесай

Свръхамбициозен и загадъчен план на МС за евромилиардите за Covid-19

Предвидената за България към 12 милиарда лева (6.2 милиарда евро) безплатна помощ от Европейския съюз за справяне с коронакризата се оказват незадоволителни за сръхамбициознния проект на държавното управление.

България е подготвена с 60 плана за 20 милиарда лева и по тази причина сега тече стесняване на рамката от планови оферти, като се селектират " най-качествените и с най-висока добавена стойност ". Това сподели вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев по време на парламентарния надзор, само че не уточни какви са евентуалните планове.

Той показа общо през новия програмен интервал 2021 - 2027 година и по този начин отговори на рецензиите на Българска социалистическа партия, че страната ни няма проект защо ще изхарчи парите по новия Механизъм за възобновяване и резистентност. Същата рецензия насочи и незабавно откакто европейските водачи утвърдиха бюджетната рамка на Европейски Съюз за идващите 7 години.

Представянето на проект по какъв начин ще се харчат парите по новия механизъм е едно от изискванията, с цел да получи България парите. (Всяка една страна показва подобен проект в ЕК). " Благодарение на този проект цялата стопанска система на Европейски Съюз би трябвало да стане по-силна, по-дръзка, по-бърза, по-амбициозна и да е в положение да се състезава с нашите световни сътрудници и конкуренция. И всичко това би трябвало да бъде съчетано с промени...Тези пари би трябвало да се влагат в сфери за възобновяване, развиване и промени ", сподели Томислав Дончев.

" Ние би трябвало да следваме по-амбициозната цел да представим проекта в края на тази година, началото на идната " , разгласи вицепремиерът. Крайният период за показване на проектите по новия механизъм е 30 април 2021 година
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР