Предвид все по-увеличаващите се разходи за живот в последно време,

...
Предвид все по-увеличаващите се разходи за живот в последно време,
Коментари Харесай

Как пасивното готвене ще ни помогне да приготвим по-бързо пастата

Предвид все по-увеличаващите се разноски за живот напоследък, всеки се пробва да прави икономии, в това число и във връзка с силата, която употребява в дома си.
 Храна, бюджет и по какъв начин елементарно може да понижим ежедневните разноски за трапезата
Как елементарно да понижим разноските си за храна

Защото постоянно има способи

Затова е добре човек да знае по какъв начин може да спести даже и от обикновени неща като приготвянето на храната . И в случай че постоянно в менюто участва пастата , добре е да знаем, че има способи, посредством които да понижим на времето (и енергията) за което може да сготвим обичаното на мнозина вкусно ядене.

Тук на помощ идва техниката на така наречен " пасивно готвене " . Според него, варенето на пастата може да стане в рамките единствено на две минути - нещо, което ще понижи излъчванията на CO2 с до 80% спрямо обичайния метод.
 Снимка 612112

А " тайната " на този тип готвене е следната: във вряща и подсолена водасе прибавя пастата. След като водата още веднъж заври, тестеният артикул се готви в границите на единствено 2 минути - тогава котлонът се изключва и съдът се покрива с чиста, тънка забрадка, която се уплътнява с капака.

Оставя се пастата да престои по този метод - сумарно за времето на подготвяне, разказано на истинската опаковка. След което непотребната вода се отцежда.
 Снимка 612113

Все отново би трябвало да се вземе под внимание и типът на пастата . Сваряването на спагетите обичайно лишава към девет минути. При пасивна техника на готвене, те се оставят във вряща вода за две минути и по-късно се покриват за още към седем-осем.

Фузилите лишават малко повече време за подготвяне, тъй че след две минути варене, се оставят да престоят за към 10. Приблизително същото се отнася и за станалите типове макарони , макар че е нужно да се съобразим с типа им - дали са тортильони, фарфали или пене .
 Пастата, сосът и лесният трик, с който става по-вкусна
Лесен трик, който прави всяка паста по-вкусна

Препоръчан от шеф-готвачите

И в случай че приготвим пастата си по този метод, хем ще спестим средства, хем ще получим ядене, което по нищо няма да се разграничава от това, което сме привикнали са консумираме, прецизират от Metro.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР