Предвид все нарастващите очаквания за предсрочни парламентарни избори естествено настъпи

...
Предвид все нарастващите очаквания за предсрочни парламентарни избори естествено настъпи
Коментари Харесай

Каракачанов, Симеонов и Марешки в дружна прегръдка за предсрочните избори?

Предвид все възходящите упования за предварителни парламентарни избори естествено настъпи оживление и в средите на някогашната националистическа коалиция „ Обединени патриоти”, която до неотдавна партнираше на ГЕРБ. Тя се разпадна преди изборите на 4 април, тъй като всяка от съставляващите я партии реши да тръгне по друг път – Вътрешна македонска революционна организация на Красимир Каракачанов избра да се опитва сама, а НФСБ на Валери Симеонов се събра с „ Воля”.

Сега от групировката на Симеонов обаче излизат с апела, че „ на тези избори патриотите би трябвало да се явим обединени”. Конкретната причина била измененията в Изборния кодекс, с които отпадна таванът от 35 изборни секции в страните отвън Европейски Съюз, за което настояват, че ще облагодетелства Движение за права и свободи и Турция.

„ Преди шест века разединението съобщи страната ни в ръцете на турците. Ще допуснем ли това да се случи и в този момент – през 2021 година?”, обръщат се от НФСБ към другите националистически партии и непосредствено показват, че актуалната обстановка била „ резултат на разединението на патриотичните сили след решението на Вътрешна македонска революционна организация за независимо явяване на изборите на 4 април”.

От партията на Симеонов молят за „ национално обединяване на патриотичните сили, което да даде отпор на неолиберализма, пошлостта и чалгизацията в политиката”. И даже насрочват съответна дата за провеждането на „ народен родолюбив форум” – на 10 май.

„ Войводите” от Вътрешна македонска революционна организация евентуално ще свидлив протегнатата ръка, защото изказванията им демонстрират, че нямат желание да повтарят опита си за независимо явяване на изборите. Пред Българска национална телевизия някогашният народен представител от партията Александър Сиди загатна, че се „ чака обединяване на патриотичните сили”. Той посочи, че Вътрешна македонска революционна организация е готово да води диалози с всички обединения от „ патриотично-консервативното пространство”, в случай че третият мандат за сформиране на държавно управление, който ще бъде предоставен на Българска социалистическа партия, бъде върнат и стане дефинитивно ясно, че 45-ото Народно заседание си отива. „ Очаквам на идващите избори патриотично-консервативното пространство да бъде показано в идващия парламент, тъй като в този виждаме, че за жалост има единствено от либерали наляво”, добави Сиди.

Припомняме, че тази седмица младежите от Вътрешна македонска революционна организация проведоха обществен митинг против същите ремонти в Изборния кодекс, против които роптае и Симеонов. Младите „ войводи “ даже пробваха да сложат турски фес на Тошко Йорданов – ръководителя на парламентарната група на „ Има подобен народ” – партията, която беше главен мотор на измененията.

Интересното е, че през вчерашния ден водачът на „ Воля “ Веселин Марешки също заприказва да належащо „ обединяване на всички същински патриоти в България “. „ Това е един от рационалните пътища за излизане от тази патова обстановка в политиката. Затова поддържаме самодейността на известни и уважавани персони да се обединят в Консервативно-патриотичен кръг “, написа предприемачът във Facebook.

При тези условия е доста евентуално на предварителните парламентарни избори, които явно чукат на вратата, Каракачанов, Симеонов и Марешки да се явят заедно прегърнати пред гласоподавателите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР