Предвид усложнената епидемиологична обстановка и попадането на Пловдив и региона

...
Предвид усложнената епидемиологична обстановка и попадането на Пловдив и региона
Коментари Харесай

Очаква се рязък ръст на погребенията в Пловдив до две седмиц...

Предвид усложнената епидемиологична конюнктура и попадането на Пловдив и района в алената зона с огромен брой болни от COVID-19, се чака растеж на погребенията. Обикновено внезапно нарастване на траурните церемонии се регистрира към две седмици след регистриран взрив на болестта, сподели пред " Марица " шефът на Оперативна програма " Траурни действия " Коста Попов. " В подготвеност сме да реагираме и да се оправим с следващия пик ", акцентира той.

Остава обаче казусът с местата за полагане на тленните остатъци на покойниците. Местата в траурните паркове в Пловдив са под сериозния най-малко. И дребното свободни площи се запълват за броени дни, а при вълна от умряли от затруднения от ковид казусът още веднъж излиза на напред във времето, даже при съществуването на крематориум и все по-честото предпочитание за кремация от околните на покойниците.

Преди пандемията в гробищните паркове са се правили приблизително сред 8 и 10 погребения на ден. При пика на третата вълна напролет обаче бяха доближиха рекордни стойности. В един от дните бяха регистрирани 25 погребения, като през останалото време в границите на вълната церемониите се задържаха трайно на 20 на ден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР