Предвид тежката ситуация на пазара на мляко и млечни продукти,

...
Предвид тежката ситуация на пазара на мляко и млечни продукти,
Коментари Харесай

Искат намаляване на производството на мляко в ЕС

Предвид тежката обстановка на пазара на мляко и млечни артикули, ръководителят на Европейския млечен ръб (ЕМБ) Кяртан Поулсен бие паника. " Намираме се в средата на рецесия. Крайно време е да предприемем дейности ". ЕМБ приканва Европейски Съюз най-сетне да се разсъни и да задейства някои незабавни ограничения, с цел да защищити европейския пазар на мляко от срив.
Поулсен прибавя: " Не можем да приемем, че макар че политиците на Европейски Съюз виждат, че обстановката е тежка, те остават безучастни и трансферират отговорността на обособените държави-членки ". Той споделя, че е време Европейската комисия да поеме своята отговорност на равнище Европейски Съюз и най-сетне да облекчи пазара на мляко, като задейства доброволното понижаване на производството.
Цените в държавите-членки на Европейски Съюз се срутват една след друга, а производителите са принудени да затворят магазините си. ЕМБ насочва незабавно предизвестие, че Европа ще загуби както в стопански, по този начин и в обществен проект, в случай че кравите към този момент не се отглеждат в селските региони и стопанствата не могат да продължат да работят. " Селското стопанство е в основата на селските райони и инфраструктурата и без него селските региони просто ще се разпаднат ", изяснява Борис Гондуен, представител на Франция в Изпълнителния комитет на ЕМБ.
Кяртан Поулсен обобщава задачата, която стои пред политиците и идващите звена във веригата на произвеждане на храни, по следния метод: " Активирайте доброволното понижаване на производството на равнище Европейски Съюз в този момент и плащайте на земеделските стопани обективни цени, тъй че да не се стига до банкрут на повече стопанства, селските региони да останат витални, а Европейски Съюз да получи постоянна сигурност на доставките. На този стадий нищо друго не е задоволително ". И няма време за губене. В края на краищата земеделските стопани към този момент са изправени пред цялостната мощ на тази рецесия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР