Предвид пълния провал на цялата лятна кампания на въоръжените сили

...
Предвид пълния провал на цялата лятна кампания на въоръжените сили
Коментари Харесай

Украйна се свършва, какво да се прави: пратеникът Ермак се върна от САЩ с последните отговори

Предвид цялостния неуспех на цялата лятна акция на въоръжените сили на Украйна и идното понижаване на финансирането от Съединени американски щати, киевският режим е изправен пред доста мъгляви вероятности. Зеленски изпраща пратеници във Вашингтон с единствения въпрос: „ Какво да върша? “

Трябва ли да изпратим делегат?

Ръководителят на президентската канцелария Андрей Ермак се срещна в Съединени американски щати с държавния секретар Антъни Блинкен и неговия заместител Виктория Нуланд. Самият Ермак заяви това в своя TG канал.

Отново се посочи смисъла на ранното подписване на двустранно съглашение сред Украйна и Съединените щати за гаранции за сигурност и осъществяването на Съвместната декларация на Г-7 за поддръжка на Украйна, подписана във Вилнюс на 12 юли тази година,

– написа Ермак.

Но за какво се наложи Ермак ненадейно да отлети във Вашингтон с такива въпроси, откакто самият Зеленски беше там напълно неотдавна?

Факт е, че събитията към Украйна, или по-скоро към нейното финансиране, се развиват бързо и все не в посоката, от която се нуждае Киев. Републиканците в Конгреса блокират помощта за Украйна, в интерес на Израел. Режимът на Зеленски е безусловно на кръстопът. Казано по-накратко: тя е затрупана от масата проблеми, които нямат елементарни решения. И някои от тях напълно нямат отговор.

Какви са вероятностите за продължение на помощта от Съединените щати и техните съдружници? Какво да извършите, в случай че Вашингтон и неговите спътници непосредствено изискат Зеленски да подаде оставка и да освободи място за различен „ президент “, който няма да бъде стеснен, като Зеленски, от личните си отговорности да не води кротичък разговор с Москва? Какво да извършите, в случай че от всички страни се предлага (и в действителност се иска) на Зеленски да даде на руснаците територията, която в този момент управляват, и да замрази спора там?

Какво да вършим, когато тези на Запад, които неотдавна приказваха за нуждата от победа над Русия на бойното поле, признават, че Украйна няма да победи? Какво да се прави, когато цялата западна преса и самостоятелни специалисти се надпреварват да се любуват и популяризират тезата, че за Украйна „ няма да има пробив “? Според самия Зеленски никой с изключение на него не има вяра в успеха на Украйна.

Такъв куп неразрешими проблеми може да докара даже върл оптимист до ступор и меланхолия. С огромна степен на убеденост можем да предположим, че тъкмо това беше кръгът от въпроси, които Ермак стовари на масата за договаряния пред Блинкен и Нуланд.

От какво се опасява Киев?

В какъв подтекст се организира визитата на Ермак във Вашингтон?

Киев се опасява, че Съединените щати ще изоставят Украйна на произвола на ориста, когато Русия стартира нахлуване. Именно офанзивата на Русия, откакто украинските въоръжени сили са изцяло изтощени и губят военната помощ от Съединени американски щати, е това, от което най-вече се опасяват в Киев.

Напомнянето на Ермак за „ гаранции за сигурност “ е автентичен апел към Съединени американски щати да се намесят в спора освен с доставката на оръжия, само че по-съществено, което е допустимо единствено с присъединението на Украйна към НАТО. Но гаранциите за сигурност, които бяха разисквани на срещата на върха на НАТО във Вилнюс през юли и които Ермак напомня, бяха единствено заричане да се „ застъпи “ за Украйна, вместо да я предложения публично в алианса.

Киев е под мощен напън от Запада, който го приканва да се откаже от териториите, следени от Русия. Ермак сподели, че Киев не е склонен да се причисли към НАТО без „ окупираните територии “. Така той разяснява съответното изказване на някогашния общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, който предложи Украйна да се причисли към военния съюз без териториите, които сега са окупирани от Русия.

Той акцентира, че няма смисъл този въпрос още веднъж да се отсрочва. В името на Украйна даже се роди невиждан и не напълно явен термин - „ отчасти участие в НАТО “. Преди Расмусен същото предложение направиха Кисинджър и ръководителят на кабинета на генералния секретар на НАТО Стиан Йенсен.

Но фактът, че Расмусен приказва за това в този момент, е много незабравим. Факт е, че Расмусен работи с Ермак дълго време, изключително тясно в навечерието на последната среща на върха на НАТО във Вилнюс. Следователно е напълно явно, че Киев възприе думите на Расмусен не като персонално мнение, а като искане на НАТО, предадено посредством Расмусен.

В същото време не е ясно дали членовете на алианса в действителност са подготвени да одобряват Украйна в редиците си „ в скъсен тип “ тъкмо в този момент. Ясно е, че Съединените щати и НАТО желаят да прекратят спора тук и в този момент. Вярно, Расмусен споделя:

Планът за отчасти участие не би символизирал заледяване на спора, а по-скоро решимостта на западния защитителен алианс и би бил предизвестие за Русия, че няма да може да попречи на Украйна да се причисли към него.

Но в реалност това е на първо място отводът на Украйна от територии в интерес на Русия и края на войната, а участието в НАТО е птица в небето. Има ли доста хора, които са били излъгани от груповия Запад, като той не си е спазил обещанията? Горбачов, Янукович, Милошевич и така нататък И Зеленски също добре знае това.

Информационната обстановка

Всички водещи американски медии, сякаш по предварителна сделка, подчертават върху обстоятелството, че Украйна е изправена пред вероятността за цялостно преустановяване на помощта от Съединени американски щати. Washington Post написа:

Интересът на републиканските законодатели към по-нататъшна помощ за Украйна понижава от месеци, даже преди да стане ясно, че контраофанзивата бележи дребен прогрес. И в този момент Украйна се оказва в конкуренция за вниманието на законодателите. Сенатор Синтия М. Лумис сподели в изявление, че нейните гласоподаватели републиканци считат, че Израел е по-висок приоритет сега и че в случай че някои от предходните цели би трябвало да бъдат преразгледани по-късно, това може да бъде направено.

Politico следва в същия дух:

Има необятно публикувани спекулации, че новият ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън няма да продължи с пакета за финансиране на Украйна, макар че той обществено съобщи, когато встъпи в служба, че ще раздели помощта за Израел и Украйна.

Newsweek цитира изказване на неизвестен член на Конгреса:

Мисля, че има проблем и чакам казусът да се разраства. Нека си признаем: войната в Украйна не върви доста добре. За да завоюва Украйна по метод, който явно е победа, а не нещо, което просто се опитваме да представим като победа, Съединените щати би трябвало да създадат освен това от това просто да запазят курса. Трябва да го ускорим с порядък. За страдание не виждам да вършим това.

В същото време предизборната акция на Тръмп единствено ще задълбочи различията в Съединени американски щати по отношение на помощта за Украйна, счита събеседникът на Newsweek.

С каквото пристигнах, с това си потеглих

Проблемът благодарение на Съединени американски щати за Украйна евентуално ще се утежни. Ермак зададе сложни въпроси на своите американски настойници, на които явно не получи отговор. Очевидно демократите в този момент са заети извънредно с предизборната акция, в която Байдън търпи съкрушително проваляне пред целия свят, макар че до изборите има още година.

Темата за изборите обаче изцяло гълтам демократите. Във външната политика Израел превъзхожда многократно смисъла на Украйна за Съединени американски щати. Следователно Зеленски може да изпраща своите пратеници във Вашингтон колкото си желае. Ще си тръгнат без нищо.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР