Предвид бързото покачване на стойностите на заразени с COVID-19, очаквам

...
Предвид бързото покачване на стойностите на заразени с COVID-19, очаквам
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Очаквам до дни Пловдив да влезе в Етап 3

Предвид бързото повишаване на стойностите на инфектирани с COVID-19, чакам до дни Пловдив и район 4, в който региона попада, да влязат в Етап 3. Това заяви по време на брифинг основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Както към този момент съобщихме, през днешния ден първите два района към този момент влязоха в тази зона, защото над 70% от интензивните кревати там са заети.

Прогнозите на доцент Кунчев са след Пловдив и район 3, в който попада Варна, също да бъде обагрен в алено.

„ В момента катерим пика на вълната. Още 1-2 седмици ще е по този начин, след което ще последва плато”, предвижда той.

И означи, че има огромни разлики в раболеваемостта в обособените райони на странат. Ако две трети от областите влязат в тази зона, ще бъдат обсъждани ограничения на национално равнище. Дотогава се вкарват такива на районно, единствено за избрани обитаеми места.

Доц. Кунчев заяви също, че не се планува смяна по отношение на периодите на годност на зелените документи вътре в България. Това съобщи, че скъсеният до 9 месеца период на деяние на документите за хора с две дози ваксина е контрактуван на интернационално равнище и важи единствено при пътешестване в чужбина.

Относно хората с бустерна доза, документът остава неопределен. „ Вероятно, когато се натрупат данни какъв брой дълъг ще е имунитетът след бустера, ще се приложат някакви периоди и за него, само че това няма да е в идващите един-два месеца”, уточни доцент Кунчев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР