Предвид активизирането на летния сезон, Инспекцията по труда стартира традиционната

...
Предвид активизирането на летния сезон, Инспекцията по труда стартира традиционната
Коментари Харесай

Инспекцията по труда засилва контрола в морските курорти

Предвид активизирането на летния сезон, Инспекцията по труда започва обичайна си инспекционна акция в морските курорти посредством укрепване на екипите с командировани чиновници от други област, оповестиха от инспекцията по труда. Засилен надзор в тях се реализира от 01.06.2020 година, само че дирекциите, на чиито територии има курортни комплекси, досега правиха инспекциите със лични сили. Акцент в контрола, обвързван със сезонната претовареност, обичайно е съблюдаване на наредбите по реализирането на трудовите правни отношения – законосъобразното им пораждане, заплащането на труда, съблюдаване на наредбите за работното време и почивките.
За месеците юни-юли са осъществени 275 бр. инспекции в курортите, като 99 бр. от тях са в почивните дни. Работещите в тестваните предприятия са 4556 лица. Установените нарушавания са общо 1247 бр. По отношение на нарушаванията, свързани с осъществяване на трудовите правни отношения, най-вече са по работното време – 134 бр. и по заплащането на труда – 128 бр. Случаите на работа без трудов контракт са 21 бр. По отношение на сигурността на труда най-често установяваното нарушаване е обвързвано с неналичието на наложителните инструктажи - 201 бр.
Контролните органи на Агенцията припомнят, че в изискванията на рецесията, провокирана от разпространяването на ковид, работещите имат още по-голяма потребност от обществена сигурност, а работодателите – от първокласен и предан личен състав, обезпечаването на който е директно обвързван с правилното отношение към наетите и съблюдаване на правата им. Следва да се има поради също, че едно от наложителните условия бизнесът да се възползва от обезпечената от страната поддръжка, е да работи на ярко и да е правилен към бюджета и своите служащи и чиновници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР