Предварителните прогнози средно за 3% увеличение на тока и средно

...
Предварителните прогнози средно за 3% увеличение на тока и средно
Коментари Харесай

Експерт: Токът и парното ще скочат повече от първоначалната прогноза

Предварителните прогнози приблизително за 3% нарастване на тока и приблизително 15% за топлинната сила няма да се осъществен, цените ще бъдат по-високи и това се дължи на справедливи аргументи. Това сподели в изявление Антон Иванов от Българския енергиен и минен конгрес.

При тока за бита нарастването евентуално ще остане в порядъка до 5%, предвижда Иванов. По думите му са били направени старания да няма шоково нарастване.

При парното нарастването ще бъде евентуално приблизително до 20%, като при обособените сдружения ще има много разлики, посочи специалистът.

Поскъпват токът, парното и топлата вода  

Януари, когато всекидневно цените на природния газ са високи, имаше едно повишаване на природния газ, а в този момент, през лятото, когато по принцип цените на газа са по-ниски, те са с 50 на 100 по-високи от януари, разясни Антон Иванов. По думите му сега следим „ доста по-високи цени на природния газ “.

Не можем да определим действителна цена на топлоенергията при този метод на установяване на цените, акцентира Антон Иванов.

„ Тъй като се стъпва по закон на прогнози. Прогнозите априори са неверни. “
 Eнергийният специалист Антон Иванов не чака КЕВР да промени решението си за цените на тока и парното Eнергийният специалист Антон Иванов не чака КЕВР да промени решението си за цените на тока и парното
Обявените цени на предварителни планове от работната група на КЕВР ще претърпят изменение в посока на покачване. Предполагам, че няма д...

Иванов напомни, че неколкократно е предлагано цените на топлоенергията да се дефинират всеки месец. Той счита, че би трябвало да се премине към ежемесечно установяване.

„ И тогава това надпреварване с прогнозите, кой е взел повече пари и кой е дал повече пари към този момент ще отпадне. “

Редно е да се заложи едномесечният интервал, а там, където това не може да се направи поради механически ограничавания, да бъде по-скоро изключение, посочи специалистът. Сред причините той уточни, че на множеството места приборите към този момент са с отдалечено отчитане.

„ Тогава към този момент си е едномесечно отчитане и начисляване на цена, която е действителна. “

В България ограниченията за енергийна успеваемост са безусловно безсмислени, разяснява още Антон Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР