Предварителните изпитания на хиперзвуковата ракета-мишена Гвоздика“ са планирани за есента,

...
Предварителните изпитания на хиперзвуковата ракета-мишена Гвоздика“ са планирани за есента,
Коментари Харесай

„Калашников“ създаде хиперзвукова ракета унищожител

Предварителните тествания на хиперзвуковата ракета-мишена „ Гвоздика “ са планувани за есента, сега се основава умел пример, оповестиха от концерна „ Калашников “.

„ Специалистите от Неправителствени организации „ Мълния “ и концерна „ Калашников “ " работят по основаването на ново потомство ракети-мишени „ Гвоздика “, което ще разреши на експертите по противовъздушна защита да бъдат подготвени да защищават стратегически обекти от хиперзвукови оръжия “, обявиха от концерна на форума „ Армия-2019 “.

„ В момента се работи по опитния образец; планираме да стартираме предварителни проби през есента “, добави източникът.

По-рано генералният шеф на Неправителствени организации „ Мълния “ Олга Соколова заяви в изявление за РИА „ Новости “, че компанията организира опитно-конструкторски работи по основаването на този артикул. Според нея съществуващите цели от вида на „ Стриж “ скоро към този момент няма да са на въоръжение във войските, а новата ракета-мишена ще може да имитира перспективни средства за въздушна офанзива.

През май президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че типовете отбрана против хиперзвуково оръжие във федерацията би трябвало да се появят по-рано, в сравнение с в другите страни. След това той разясни, че към този момент никой в света, с изключение на Москва, няма хиперзвуково оръжие.

„ Но ние също изцяло разбираме, че във водещите страни по света рано или късно такива оръжия ще се появят и ще бъде по-добре за нас, в случай че това се случи по-късно “, съобщи Путин на среща с военните.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР