Предварителните данни показват, че при хората, които по-рано са прекарали

...
Предварителните данни показват, че при хората, които по-рано са прекарали
Коментари Харесай

Преболедувалите COVID-19 с повишен риск да се заразят с Омикрон

Предварителните данни демонстрират, че при хората, които по-рано са прекарали COVID-19, може да има нараснал риск от заразяване с новия вариант на ковид " Омикрон ". Това оповестиха от Световната здравна организация.

СЗО означи, че по-подробна информация ще бъде налична " през ​​следващите дни и седмици ".

Агенцията на Организация на обединените нации удостовери, че употребяваните сега PCR проби са в положение да открият заразяване с новия вариант.

По-рано СЗО акцентира, че " Омикрон " не е задоволително изследван и е прекомерно рано да се вършат изводи, че може да е по-опасен от разновидността " Делта ". В същото време СЗО напомни, че имунизациите са от решаващо значение за понижаване на смъртността и тежестта на прекарването на болестта.

Преди дни специалисти оповестиха за откриването на нов вариант на ковид B.1.1.529 в Ботсвана и Южна Африка. СЗО на изключително съвещание в петък призна новата разновидност, наречена " Омикрон ", за " предизвикваща безпокойствие ". Израел, Европейски Съюз и редица други страни вкараха възбрана за влизане от страни от южната част на Африка.

По информация на международните медии към стотина инфектирани са регистрирани в Южна Африка. Има няколко случая в Хонконг, Израел, Австралия и редица европейски страни. Всички тези случаи са импортирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР