Предварителната продажба на билети за една от трите най-очаквани кинопродукции

...
Предварителната продажба на билети за една от трите най-очаквани кинопродукции
Коментари Харесай

„Тор: Светът на мрака“ излиза у нас седмица преди щатската си премиера

Предварителната продажба на билети за една от трите най-очаквани кинопродукции до края на годината – „ Тор: Светът на мрака “ (Thor: The Dark World), към този момент започва. Седмица преди филмът да излезе в Съединени американски щати, във всички кина Cinema City у нас ще се състоят среднощни министър председатели в 00:01 ч. на 1 ноември в 3D, IMAX3D и в новото кинопреживяване 4DX. Отворени за продажби са и постоянни прожекции през премиерната седмица.

По искане на многочислените почитатели у нас Cinema City провежда кино маратон на ТОР в София, Бургас, Пловдив, Стара Загора и Русе, чието начало е в 21:30 ч. на 31 октомври. Закупилите авансово билети за маратона ще получат колекционерски постер.

Вдъхновен от германо-скандинавската митология, „ Тор: Светът на мрака “ развива историята и живота на героите след събитията в първия филм, „ Тор: Богът на гръмотевиците “ (Thor), и епичните инциденти в „ Отмъстителите “ (Avengers).

След заточението си на Земята принцът и предстоящ крал на Асгард, Тор (Крис Хемсуърт), се е научил на примирение, само че е предизвикал гневна битка за трона с осиновения си брат Локи (Том Хидълстън). Заедно с Отмъстителите Тор към този момент е избавил един път Земята от злонамерените дейности на брат си, само че в този момент му следва да се изправи пред нов зложелател, който заплашва да унищожи Асгард и да потопи цялата Вселена в мрак.

Въпреки провалянето си Локи остава нахален и неразкаян, затворен в подземията на Асгард, откъдето само майка му Фрига (Рене Русо) вижда някаква вяра да бъде освободен. Пред лицето на заплахата, надвиснала над Деветте измерения – всички населявани светове съгласно скандинавската митология - лоялността на Локи ще бъде сложена на тестване.

Загадъчният зложелател, против който асгардианците са принудени да се изправят, предшества самата Вселена. Той е роден в мрака и е злият лидер на тъмните елфи, раса, по-древна от Деветте свята. Преди хилядолетия, Малекит (Кристофър Екълсън) един път към този момент е воювал против Асгард и е изгубил, и всички са повярвали, че тъмните елфи са унищожени вечно. Успял някак да оцелее, в този момент той се завръща и търси метод да преобрази Вселената, връщайки я към изначалния Мрак.

Довереният и предан на Малекит лейтенант Алгрим (Адеуале Акинуойе-Агбадже), който е бил до него и в първата война против Асгард, е предназначен да направи висша всеотдайност и да се трансформира в чудовищния Кърс. С нови и ужасяващи сили, той има за  цел  да унищожи Тор и да приготви идването на лидера на тъмните елфи.Действията му, обаче, ще срещнат ожесточената опозиция, и то освен в лицето на, Бога на гръмотевиците, само че и на неговите правилни Трима воини – Волстаг (Рей Стивънсън), Фандрал (Закари Ливай) и Хогън (Таданобу Асано). 

Огромен и величествен, Волстаг умее да размахва брадвата, само че и оправдава поговорката „ Храната прави битката “. Въпреки че историите за неговите подвизи постоянно биват разкрасявани, той е същински воин за хората от Асгард. Фандрал също се е борил паралелно до Тор, с цел да отбрани Асгард от всеки зложелател, само че за разлика от своя другар Волстаг, когато не употребява меча си, с цел да съкрушава неприятели, Фандал употребява своя сексапил и хубост, с цел да ухажва дамите. Със своето острие и боздуган, затрупан с шипове, Хогън Суровия, най-смъртоносният от Тримата воини, пази освен Асгард, само че и своя дом – мирната планета от света Ванахайм. Макар да не приказва доста, Хогън е пословично правилен на Тор, както и постоянно неудовлетворен от  повърхностните характери на Фандрал и Волстаг.

Освен на тримата си правилни воини, Тор разчита абсолютно и на различен застрашителен войник - красивата и безстрашна Сиф (Джейми Алекзандър). Докато Тор е в заточение на Земята, тя прозира измяната на Локи и рискува всичко, с цел да върне Бога на гръмотевиците назад на Асгард... само че вижда също, че е изгубила сърцето на Тор, което е отдадено на землянката Джейн Фостър (Натали Портман). В края на дългата акция против Малекит за сливане на Деветте свята, в „ Тор: Светът на мрака “ Сиф се стреми освен да бъде благонадежден съдружник, само че и да разпали още веднъж възприятията на Тор.

Джейн Фостър (Натали Портман) е астрофизик и среща Тор на Земята, когато той е изпратен в заточение от своя татко. За късото време, в което са дружно, двамата изпитват мощно привличане един към различен, а посредством Джейн Богът на гръмотевиците научава цената на смирението и вижда героичната природа на човечеството. След като биват разграничени и Тор си потегля от Земята, Джейн се пробва да продължи живота си, само че се озовава притеглена в света на Тор от силата на антично зло.

Изправен пред предизвикването да стане крал на Асгард и спечелил сърцата на хората от Земята, Богът на гръмотевиците би трябвало да тръгне на най-опасното и персонално пътешестване до в този момент, което ще го принуди да пожертва всичко, с цел да избави световете ни.

Режисьор на продукцията е Алан Тейлър, добил известност с работата си по паметния ТВ сериал „ Игра на тронове ” (Game of Thrones). Продуцент е Кевин Фейдж, работил по „ Отмъстителите “ и „ Железният човек 3 “ (Iron Man 3).

„ Тор: Светът на мрака “ ще излезе в кината у нас на 1 ноември, седмица преди премиерата на кино лентата в Съединени американски щати, на 3D, IMAX 3D и в най-новия формат 4DX.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР