Предварителен интерес за АЕЦ Белене има от страна на китайска

...
Предварителен интерес за АЕЦ Белене има от страна на китайска
Коментари Харесай

Китайци, южнокорейци, руснаци и американци напират за АЕЦ ”Белене”, според Теменужка Петкова

Предварителен интерес за АЕЦ ”Белене ” има от страна на китайска корпорация, южнокорейска компания, на корпорацията ”Росатом ” и от компанията ”Дженерал Електрик ”. Очакваме оптимален брой вложители да потвърдят желанието си за присъединяване в плана, сподели Теменужка Петкова.
На 19 август е крайният период за подаване на документи за реализация на плана за създаване на АЕЦ " Белене ".

Проектът за газопровода " Южен поток " дава опция за диверсификация на доставките на сила. Надявам се напълно скоро да сключим контракт и да осъществяваме задачите през публичната поръчка, сподели министърът на енергетиката. От страна на " Газпром " резервираха размери в газопровода и ние пристъпваме към възлагане на социална поръчка и се надяваме на сполучлива реализация на плана, уточни Петкова.

В рамките на транспортния кулоар от Каспийско до Черно море вземат участие няколко страни. България може да се включи с морските си пристанища. Няма по какъв начин туркменистанския газ да стигне до България без инфраструктура и по тази причина се търсят благоприятни условия за суапови покупко-продажби за строителство на газопровод през Каспийско море, сподели Теменужка Петкова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР