Предупрежденията за очакване на нови атаки в Сирия е предтекст

...
Предупрежденията за очакване на нови атаки в Сирия е предтекст
Коментари Харесай

Калфин: Предупреждение за нови атаки в Сирия е предтекст за бъдещи действия

Предупрежденията за очакване на нови офанзиви в Сирия е предтекст за бъдещи дейности там, разяснява някогашният министър на външните работи Ивайло Калфин.

Според него свързването на потребление на химическо оръжие с нарушаването на интернационалното право с държавния водач Асад, както и с съветския президент Владимир Путин, върви в посока оправдаване на бъдещи дейности в Сирия.
Ивайло Калфин, някогашен министър на външните работи: Британски министър упрекна персонално Владимир Путин във връзка химическите оръжия. Съединени американски щати Канада, Англия и Франция, споделиха, че Русия би трябвало да опише на Организацията за възбрана на химическите оръжия за програмата си за създаване на такива. Това не са безобидни фрази, химическите оръжия са неразрешени, Русия твърди, че няма, организацията е сертифицирала всички страни, че няма. Обвиненията са в посока на това, което ще се случи в Сирия.
Калфин разяснява и случая " Скрипал ".

Напрежение към случая " Скрипал " ще има, двамата Скрипал оцеляха, за благополучие, само че станаха мотив за огромни тектонични процеси в международната геополитика, сподели някогашният министър на външните работи.

Това е един от главните детайли от напрежението сред Запада и Русия, добави той.

Калфин разяснява, че осведомителната война тече, като дипломатическите старания са ориентирани към това Англия да излезе от този случай.

Според Калфин ще има дипломатически напън върху България по случая " Скрипал ", с цел да се покаже взаимност с Англия, Запада и Съединени американски щати.

Не мисля, че би трябвало да влизаме в тази история. Доверието в английските служби и това, което са създали, не трябва да води до политически дейности с тежки последици, счита някогашният министър на външните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР