Предупрежденията да се внимава с кого се говори в онлайн

...
Предупрежденията да се внимава с кого се говори в онлайн
Коментари Харесай

Фалшив Никълъс Кейдж измами британка с 10 хиляди паунда

Предупрежденията да се внимава с кого се приказва в онлайн чатовете са доста остарели, и постоянно ги насочваме към младежите, само че не щеш ли и възрастни могат да попаднат под рисковия сексапил на мошеници.

Ясно е, че доста хора употребяват подправените профили на звезди. Така жена беше излъгана с хиляди паунда от мъж, който се представял за холивудската звезда Никълъс Кейдж и се държал сантиментално.

Жената вярвала, че си написа с артиста, притежател на " Оскар " във Фейсбук. Загубила 10 000 паунда, които той ѝ изискал, разкрива благотворителната организация Victim Support, представена от " Sky news ".

Случаите на такива " сантиментални измами " се нараснали по време на пандемията, и детективи предизвестяват, че това е единствено " върхът на айсберга ", защото доста жертви се усеща неловко да споделят каква нелепост са направили.

Близо 9000 случая са докладвани в Англия, Уелс и Северна Ирландия предходната година, което е с нарастване с повече от една четвърт (27%) по отношение на миналата, демонстрират данните на полицията. Някои от набелязаните дами са изгубили стотици хиляди паунда от хора, с които са считали, че са във взаимоотношения, съгласно " Victim Support ".

Лиза Милс, старши управител по измамите в благотворителната организация, споделя, че дамата, потърпевша от подправения профил на Никълъс Кейдж, е уязвима, само че и че тя " можела да си разреши да загуби " парите. Измамникът, за който се счита, че е бил оголен от полицията, разправял на дамата, че той (Кейдж) се нуждае от парите поради данъчни отговорности и че възнамерява да посети Обединеното кралство, само че я моли да пази връзката им в загадка.

Представители на артиста, към момента не коментирали тази обстановка. Този жанр мошеничества имали триумф, тъй като на хората им допадала концепцията, че си поддържат връзка с същински звезди, споделя Милс.

Друга жертва била излъгана от човек, преструващ се на артиста от " Бягство от пандиза " Уентуърт Милър и към момента отхвърля да одобри, че това не е той, прибавя Милс.

Тя прецизира, че постоянно хората просто се присмиват и си мислят, че те няма да попаднат в сходна машинация. " Истинско е, случва се и би трябвало да подкрепим хората, които са минали през това ", счита дамата. Жертвите неведнъж са преипотекирали жилища и са теглили заеми.

Как измамниците намират жертвите - те се оглеждали за хора, които наблюдават профилите на известни персони.

Миналата седмица в пандиза за повече от две години влезнал шарлатанин, който мамел по-възрастни жертви - в това число жена с рак. Осаги Айгбонохан, родом от Лагос, Нигерия, се представял като Тони Идън в уеб страници за запознанства, употребявайки фотография на сивокос бял мъж на междинна възраст, с цел да баламосва наивните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР