Предупреждения за силен вятър в цялата страна са валидни за

...
Предупреждения за силен вятър в цялата страна са валидни за
Коментари Харесай

Силен вятър! Обявиха оранжев код за 7 области за утре КАРТА

Предупреждения за мощен вятър в цялата страна са годни за неделния ден. В множеството области на България ще е в действие жълт код, само че за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Хасково и Кърджали е публикуван оранжев код, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Жълтият код предизвестява за мощен вятър, който евентуално може да бъде рисков, а оранжевият - за рисково време.
 

 
 вятър Национален институт по метеорология и хидрология
 

Иначе съгласно синоптиците времето ще бъде топло с преобладаващи минимални температури сред 6° и 11°, оптималните - най-вече сред 17° и 22°. През нощта против понеделник на доста места в Западна България и Родопската област ще има превалявания.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа мощен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-18°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще има духа мощен и плевел югозападен вятър. Облачността ще бъде променлива и на обособени места ще превали дъжд, над 2200 метра сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 4°.

В понеделник в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира намаляване на температурите - оптималните ще бъдат 9° и 14°. В Източна България ще продължи да духа мощен южен вятър и към момента ще е топло за февруари с оптимални температури тук-там до 18°-20°. Облачността ще е най-вече забележителна и на  места ще има и превалявания, най-вече от дъжд, в планините над към 1200 метра - от сняг.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР