Предупреждения от редица руски представители към френския президент Еманюел Макрон,

...
Предупреждения от редица руски представители към френския президент Еманюел Макрон,
Коментари Харесай

Макрон, ще свършиш като Наполеон: От Русия предупреждават френския президент да не праща войски в Украйна

Предупреждения от редица съветски представители към френския президент Еманюел Макрон, че в случай че изпрати войски в Украйна , това ще докара до същия край, както при нахлуването на Великата войска на Наполеон Бонапарт през 1812 година, когато френските войски претърпяват голяма загуба, съобщи Ройтерс.

В понеделник Макрон намерено формулира концепцията за изпращането на войски от европейските страни в Украйна, макар че предизвести, че на този стадий няма реализиран консенсус.

Коментарите му накараха редица западни страни, включително Съединените щати и Англия, да заявят, че нямат такива проекти, до момента в който Кремъл предизвести, че спорът сред Русия и НАТО ще бъде неминуем, в случай че европейските членове на Северноатлантическия контракт изпратят войски, които да се борят на територията на Украйна.

Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума, долната камара на съветския парламент, и непосредствен съдружник на Путин, съобщи, че " Макрон наподобява възприема себе си като Наполеон Бонапарт " и го предизвести да не върви по стъпките на френския император.

" За да резервира персоналната си власт, Макрон не можа да измисли нищо по-добро от това да разпали Трета международна война. Инициативите му стават рискови за жителите на Франция ", съобщи Володин в обществените мрежи. " Преди да прави сходни изказвания, би било редно Макрон да си спомни по какъв начин е приключил пътят на Наполеон и на неговите бойци, повече от 600 000 от които бяха оставени да лежат във влажната земя ", добави той.

Нахлуването на Наполеон Бонапарт в Русия през 1812 година в началото реализира бърз прогрес и водените от него войски съумяват да завладяват Москва. Руските военни обаче употребяват тактичност, която принуждава Великата войска да пристъпи към оттегляне след няколкоседмичен престой в града. По време на дългото си евакуиране стотици хиляди френски бойци умират вследствие на заболявания, апетит и мраз, напомня Ройтерс.

Войната в Украйна провокира най-тежката рецесия в връзките на Русия със Запада от Кубинската рецесия през 1962 година, а Путин, който управлява най-големия нуклеарен боеприпас в света, предизвести за заплахите от директна борба сред Русия и НАТО.

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев, в този момент заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, допусна, че Макрон има рискова грандомания за великолепие и съобщи, че изказването му е образец за това какъв брой неправилно е станало западното политическо мислене.

" Дребнавите и трагични наследници на Бонапарт, които пробват златните пагони, откъснати преди 200 години, жадуват да си отмъстят с наполеонови величини и изричат гневни и извънредно рискови нелепости ", съобщи той.

Медведев, който в миналото бе възприеман като модернизиращ модернизатор, от началото на войната в Украйна втвърди риториката. Той направи серия от войнствени изказвания, в които атакува Запада и предизвести за риска от нуклеарен апокалипсис, в случай че избрани червени линии бъдат прекрачени.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че изказването на френския президент е посочило, че другите страни от Запада, за разлика от Макрон, схващат рисковете от директен конфликт сред войските на НАТО и Русия.

" Лидерите на редица европейски държавни управления бързо обявиха, че не са възнамерявали и не възнамеряват нищо сходно ", сподели Захарова. " Това демонстрира, че те схващат заплахата ", добави тя.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР