Предупреждението идва в момент, когато повече от 600 000 украинци

...
Предупреждението идва в момент, когато повече от 600 000 украинци
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Украйна я чака тежка зима

Предупреждението идва в миг, когато повече от 600 000 украинци оцеляват през войната без електричество

Русия се готви да употребява своя надзор върху енергийните доставки на Европа, с цел да нападна европейците, каза Володимир Зеленски и предизвести украинците да чакат тежка зима.

Лидерите се пробваха да облекчат въздействието на внезапно покачващите се цени на газта и електричеството на фона на войната в Украйна, която докара до ограничение на износа на газ от Русия за Германия.

Предупреждението идва в миг, когато повече от 600 000 украинци оцеляват през войната без електричество, а минимум 235 700 души, останали без газ – сподели министърът на енергетиката на Украйна.

Германският канцлер Олаф Шолц изключи потреблението на Русия като собствен енергиен снабдител, като сподели, че Кремъл „ към този момент не е благонадежден енергиен сътрудник “ след затварянето за неопределен срок на газопровода „ Северен поток 1 “.

Германия има намерение изцяло да спре доставките на газ през декември – пиковият месец за зимно търсене – и даде обещание да понижи цените на газа в допълнение към обвързването на обществените помощи с възходящата инфлация.

Междувременно обстановката към окупираната от Русия атомна електроцентрала Запорожие в Южна Украйна беше спокойна в неделя, ден откакто загуби външно зареждане, споделиха инспекторите на Организация на обединените нации.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР