Предупреждение за значителни количества валежи е обявено днес в осем

...
Предупреждение за значителни количества валежи е обявено днес в осем
Коментари Харесай

Жълт код за обилни валежи. Ето къде

Предупреждение за обилни количества превалявания е оповестено през днешния ден в осем области, само че ще вали в съвсем цялата страна, а тук-там ще има и гръмотевична активност. Ще духа слаб до сдържан вятър с посока от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат от 11 до 17 градуса, в София към 14°.

През нощта ще продължи да вали, по-интензивно в централните елементи на Северна България и в североизточните региони. Минималните температурите на следващия ден ще бъдат сред 5 и 10 градуса, а оптималните от 12° до 20°. И денем ще има региони с валежи, само че към този момент слаби, а упованията са до вечерта в по-голямата част от страната преваляванията краткотрайно да спрат.

В планините температурите едва ще се намалят и границата сред сняг и дъжд ще се спусне до надморска височина към 1600 метра. Освен с превалявания преди обяд ще бъде и мъгливо. Ще духа сдържан вятър с посока от северозапад, съобщи Българска национална телевизия.

Значителни превалявания се чакат на следващия ден и съвсем на всички места на Балканите, на Апенините, както и в Централна Европа. В останалата част от континента, която остава под въздействие на просторен антициклон, ще бъде слънчево, а в Португалия и извънредно топло.

У нас през идващите дни температурите ще останат без основна смяна. Утре ще има повече слънчеви часове и по-малко превалявания, само че в петък и събота още веднъж ще вали съвсем навсякъде, тук-там интензивно. Очакванията са в неделя да продължи да вали единствено в Западна България.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР