Предупреждение за съществени валежи и от дъжд, и от сняг,

...
Предупреждение за съществени валежи и от дъжд, и от сняг,
Коментари Харесай

Дъждовна и снежна неделя

Предупреждение за основни превалявания и от дъжд, и от сняг, е оповестено за през днешния ден в западната половина от страната. Особено обилни количества се чакат в Западна България и Рило-Родопската област.

Тази нощ преваляванията обгърнаха по-голямата част от страната, като се изключи североизточните региони. Валежите бяха най-вече от дъжд, а в планинските региони и по високите полета на Западна България от сняг. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат сред 0° и 6°, а оптималните единствено с няколо градуса по- високи - сред 2° и 9°. Валежите ще продължат и денем, като през нощта против понеделник дъждът ще премине в сняг и в по-голямата част от Северна България.

Очакват се обилни количества, ще се образува и снежна завивка. В Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и условия за преспи и навявания.

Облачно ще бъде и в планините, с превалявания от сняг, по-значителни в масивите от Западна България и Рило-Родопската област.

Ще се образува нова основна снежна завивка. Ще бъде и прохладно със мощен, към момента южен вятър. Опасността от лавини отвън обработените писти е доста висока.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР