Предупреждение за голяма заплаха за националната сигурност на САЩ, която

...
Предупреждение за голяма заплаха за националната сигурност на САЩ, която
Коментари Харесай

Ново напрежение между Вашингтон и Москва заради твърденията за тайно космическо оръжие

Предупреждение за огромна опасност за националната сигурност на Съединени американски щати, която идва от Русия, провокира вълна от мнения във Вашингтон. Причината - мистериозен пост на ръководителя на комисията по разузнаване в Камарата на представителите Майк Търнър.

От администрацията на Белия дом успокоиха, че няма място за суматоха. Днес на среща на всички американски служби, отговарящи за сигурността, написаното от Търнър евентуално ще е съществена тематика. От Москва нарекоха информациите за опасност от съветско оръжие - " злонамерено съчинителство ".

Днес непрекъснатата комисия по разузнаването срещна всички членове на Конгреса с информация, обвързвана със сериозна опасност за националната сигурност.

" Приканвам президента Байдън да разсекрети цялата информация, обвързвана с тази опасност, тъй че Конгресът, администрацията и съдружниците ни да могат намерено да обсъдят дейностите, нужни за отговор на тази опасност ", сподели Майк Търнър, ръководител на комисията.

Това обръщение на републиканеца Майк Търнър стана причина за голям брой мнения и спекулации. Според изявления в американските медии, които цитират източници в Конгреса и администрацията, Русия е създала галактическо нуклеарно оръжие, което може да поразява разследващи и информационни спътници. Заплахата е доста сериозна, и може напълно да промени " геостратегическата игра ", написа " Вашингтон пост ".

Конгресмените имат опция да се срещнат с отчета на разузнаването до на следващия ден. Като това става в особено предпазени пространства. Според ръководителя Камарата на представителите в Конгреса, който също е републиканец, място за суматоха няма.

" Миналия месец изпратих писмо до Белия дом с молба за среща с президента, с цел да обсъдима секретна информация за националната сигурност. В отговор на това писмо срещата е планувана за през днешния ден тук на Капитолия с президента Джо Байдън и съветника му по национална сигурност Джейк Съливан. Ще накарам президентската администрация да предприеме съответните дейности. Мога да ви уверя, че крепко държим кормилото и няма мотив за паника ", сподели Майк Джонсън - ръководител на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати.

С информацията за новата опасност е осведомен и президентът Джо Байдън, който е инструктирал съветника по националната сигурност към Белия дом Джейк Съливан да организира среща с така наречен " Банда на осемте ", а точно - осемте членове на американския Конгрес, които получават класифицираните сводки на разузнаването.

" Малко съм сюрпризиран от това, че конгресмен Търнър имаше обществена изява, макар че знаеше за идната среща. Но това е неговият избор. Мога да ви уверя, че съм подготвен за диалог с него, както и за срещата с представители на службите за разузнаване ", сподели Джейк Съливан, консултант по националната сигурност към Белия дом.

Коментарът на Русия - по думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков - това е следващият трик на Белия дом.

" Очевидно е, че Белият дом се пробва - с истини или неистини, да подтикне Конгреса да гласоподава законопроекта за разпределяне на пари (на Украйна), това е явно ", сподели Песков.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР