Предупреждение от втора степен или оранжев код за продължаващи снеговалежи

...
Предупреждение от втора степен или оранжев код за продължаващи снеговалежи
Коментари Харесай

Оранжев код за обилни снеговалежи е в сила за девет области в страната

Предупреждение от втора степен или оранжев код за продължаващи снеговалежи и вятър е в действие за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра. В останалата част от страната предизвестието е от първа степен или жълт код, за превалявания от сняг, които в част от Южна България се чака да преминат в дъжд. Ще има условия за поледици и обледяване, предизвестяват синоптиците.

Обстановката в страната остава усложнена. На места мощният непряк вятър образува снежни навявания, които затрудняват придвижването по пътя София- Калотина.

Движението на товарни коли над 12 тона е лимитирано през прохода " Предел " заради изобилен снеговалеж, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфрастуктура ". Поради същата причина краткотрайно е лимитирано придвижването на коли над 12 тона и по път I-6 сред Кюстендил и гранични пункт " Гюешево ",  и по път I-6 Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " - граница с Областно пътно ръководство Перник.

През деня хлъзгавите и непочистени пътища станаха причина за доста произшествия и закъсали коли из страната. Около 20 часа вечерта за към половин час беше блокирано придвижването по Северната дъга на Околовръстния път в София покрай отбивката за Требич, където шест коли и четири ТИР-а се удариха при две произшествия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР