Предупреждение от първа степен - жълт код, за горещо време

...
Предупреждение от първа степен - жълт код, за горещо време
Коментари Харесай

Предупреждение от първа степен: Жълт код за горещо време в цялата страна

Предупреждение от първа степен - жълт код, за горещо време в цялата страна за 22 юни, издаде Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Максималните температури на следващия ден ще са най-вече сред 35-38 градуса, по Черноморието - малко по-ниски, се оповестява в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
 
В седмичната прогноза за времето у нас от 22 до 27 юни на Национален институт по метеорология и хидрология се осведоми, че през почивните дни времето ще бъде слънчево и горещо.
 
След обяд ще се развива купеста облачност, само че в по-голямата част от страната ще остава без превалявания. Изолирани краткотрайни следобедни валежи са вероятни в планините в Югозападна България. Главно по Черноморието ще духа слаб до сдържан източен вятър, в останалите региони ще бъде съвсем безшумно. 
 
Максималните температури ще бъдат сред 34 и 39 градуса, по крайбрежието на морето - 26-28 градуса. 
 
През първата половина от идната седмица в низините ще се задържи горещо и най-вече слънчево време. Купеста облачност ще има след обяд над планините, а от вторник, 25 юни, и над планинските региони в Западна и Централна България. 
 
Към сряда-четвъртък, 26 и 27 юни, се покачва вероятността за местни краткотрайни превалявания и за гръмотевични стихии. Дневните температури едва ще се намалят. По Черноморието ще остане слънчево, с до сдържан източен вятър и с температури към 30 градуса.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР