Предупреждавали ли са ви да не влизате в басейна веднага

...
Предупреждавали ли са ви да не влизате в басейна веднага
Коментари Харесай

Можем ли да плуваме веднага след ядене?

Предупреждавали ли са ви да не влизате в басейна незабавно след хранене? От  Associated Press News подсигуряват, че този съвет е бил непотребен.

В множеството случаи няма потребност да чакате най-малко 30 минути след хранене, с цел да отидете да поплувате, споделят лекарите.

Това остаряло схващане произтича от терзанието, че хората може да се удавят, тъй като кръвта им се насочва към цялостните им стомаси вместо към мускулите им.

В реалност хората към момента имат доста кръв, която тече към мускулите им след хранене, споделя доктор Матю Баджет. Бивш плувец в гимназията, Баджет изяждал по няколко банана и пиел малко вода преди съревнование.

Той се тормозил, че плуването след ястие може да аргументи проблеми с организма. " Важно е да утолите жаждата си преди плуване, изключително в слънчевите дни. Хората постоянно не осъзнават, че могат да се дехидратират, което може да докара до мускулни крампи. Ние се потим, когато сме във водата, просто не оценяваме загубата на вода ", изяснява той.

Така че влизането в басейна или морето след хранене не е проблем за развлекателното плуване. Но хората, които възнамеряват да плуват обиколки или да спортуват интензивно, би трябвало да оставят храната в организма им да се смила, с цел да избегнат конвулсии.

Плуването, откакто сте изпили няколко бири, също е рисковано. Хората са склонни да бъдат по-агресивни, по-малко координирани и по-склонни към неприятни избори, когато плуват след консумация на алкохол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР