Предупредителен жълт код за силен вятър е в сила за

...
Предупредителен жълт код за силен вятър е в сила за
Коментари Харесай

Силен вятър, дъжд и сняг утре по Черноморието

Предупредителен жълт код за мощен вятър е в действие за област Варна в събота, 4 февруари. Вечерта от север-северозапад вятърът ще се усили с пориви до 17-20 m/s.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно, прохладно и с превалявания от дъжд и сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 4° и 7°. Температурата на морската вода е сред 6° и 9°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

През нощта и на следващия ден над страната ще доминира облачно и прохладно време. На доста места в Северна България и планините ще има превалявания най-вече от сня година В Предбалкана и Лудогорието количествата ще са обилни. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад и ще има условия за виелици и навявания. Привечер в Източна България ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните ще са сред 3° и 8°. В София минимална - към минус 1°, оптималната - към 3°.

В планините времето ще бъде много динамично. Ще духа мощен и плевел вятър от север-северозапад. В композиция със снеговалежите в Предбалкана и по северните скатове на планините ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 2°, на 2000 метра - към минус 8°.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР